22
Mayıs
2024
Çarşamba
OLTU - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Başaklı Köyü içme suyuna kavuştu

Oltu ilçesinde kaymakamlık tarafından 2007 yılı içerisinde yapılması planlanan 21 içme suyu projesinden biri olan Başaklı köyü içme suyu projesi tamamlandı. Başaklı köylüler ve çocuklar, borulardan köyün içerisine kadar getirilen içme suyunun sevincini yaşıyor.


Kısa bir süre önce Oltu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi yapılarak yüklenici firmaya verilen Başaklı köyü içme suyu projesindeki 3,5 kilometrelik mesafe 10 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak köye ilk su verildi.


Köy Muhtarı Kemal Şimşek, 3,5 kilometrelik bir mesafe olan Yaylıdere Mevkii'nden getirilen suyla birlikte köyün içme suyu sorununun tamamen bittiğini belirterek, "Başta valimiz ve kaymakamımız olmak üzere, belediye başkanımız ve il genel meclisi üyelerimize köyümüz adına teşekkür ediyoruz. 10 gibi kısa bir sürede 3,5 kilometrelik bir mesafeden suyu köyümüze kadar getiren yüklenici firma sahibi İbrahim Bey'e de minnettarız." dedi.


Toplam 50 bin YTL'ye mal olan Başaklı köyü içme suyu projesini tamamlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise il genel meclisi üyelerinin gerek içme suyu gerekse yol ve kanalizasyon projelerinde çok büyük emekleri olduğunu kaydetti. Kaymakam Yaran: "Vali Bey'in bilgisi ve desteği dahilinde bu projelerimizin uygulamaya konulması ve programa alınması hususunda il genel meclisi üyelerimizin ciddi katkıları oluyor. Bu bir ekip ve diyalog işi. Köylere Hizmet Götürme Birliği kapsamında 2007 yılı içerisinde Oltu için çok iyi ve ciddi işler yapıldı. Hepimiz hizmet için varız. İlçemize hayırlı olsun." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 13:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?