26
Mayıs
2024
Pazar
OLTU - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Belediyeden işçilere toplu sözleşme

Oltu Belediye Başkanlığı ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplam 66 çalışanı kapsayan görüşmeleri sonunda imzalanan sözleşmeye göre işçi ücretlerine yüzde 14 ile yüzde 18 arasında bir zam yapıldı. 

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, göreve geldiğinden beri her çalışanının hakkını gözettiğini ifade etti. 

“Bizim belediyemizde çalışanlarımızla aramızda sevgi, saygı ve karşılıklı itimat vardır” diyen Başkan Ziyrek, “İmkanlarımız ölçüsünde verilebilecek en iyi zammı verdik. Her zaman emeğe olan saygımızı ön planda tuttuk. Bütün arkadaşlarımızı birbirinden ayırt etmeden kim neyi hak ediyorsa onu vermeye çalıştık. Hizmet alanımızın genişliği, imkanlarımızın durumu ve yaptıklarımız ortadadır. Belediye olarak halka hizmet vermek için varız. Kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde hizmet veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Bu arada işçilerimiz arası bir kısım maaş farkları olduğu doğrudur ancak zamanla bu farkta kapanacaktır” diye konuştu. Başkan Ziyrek, “Verdiğimiz zam, ananızın ak sütü gibi helal olsun.” dedi. 

Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Cevdet Tamgaç, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizim için asıl olan masada imzalanan sözleşmedir. Amacımız; ne çok büyük zamlar isteyerek belediyelerimizi sıkıntıya sokmak ne de alın terimizin karşılığından vazgeçmektir. Her iki taraf içinde bulunabilecek bir orta yol en doğrusudur. Belediye ve sendika olarak karşılıklı iyi niyet içerisinde üyelerimizi son derece memnun edecek düzeyde bir artış yapılmıştır.” 

Sözleşmeye göre, zamlı maaşlar 1 Şubat 2007 tarihinden itibaren geçerli olacak.Bu arada toplu sözleşme imza töreni sonrası belediye çalışanları memnuniyetlerini dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 16:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?