18
Mayıs
2024
Cumartesi
OLTU - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Bu da şiir izdihamı

Oltu'da Anadolu Lisesi’nce Gençlik Haftası münasebetiyle Belediye Sinema Salonu’nda düzenlenen programda okunan şiirler davetlilere duygulu anlar yaşattı.

Şöleni Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Narman Belediye Başkanı Y. Ahmet İşleyen ve Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat ile kalabalık bir davetli topluluğu izledi. Şöleni izlemeye gelenlerin kalabalık olması sebebiyle sinema salonunda izdiham yaşandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecede, konuşan Oltu Anadolu Lisesi Müdürü Keğap Erdoğan "Milli Eğitim Bakanlığı bundan sonraki yıllarda şiiri kitlelere sevdirmek maksadıyla her Mayıs ayında il ve ilçelerde bu tür etkinlikler yapma mecburiyeti getirdi. Bunu biz Anadolu Lisesi olarak, 8 yıl önce başlattık. Oltu Anadolu Lisesi olarak ilçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle 11 adet proje hazırlayarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdik. Bu projelerden birkaç tanesi örnek proje olarak internet ortamında yayınlandı" diye konuştu.

Programda daha sonra slayt eşliğinde geceye damgasını vuran şiir dinletisine geçildi. Oltu Anadolu Lisesi öğrencilerinin okudukları duygu yüklü birbirinden güzel şiirler karşısında, davetlilerin gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Programda ’Damat Adayları’ adlı tiyatro oyunuyla devam etti. Okul öğrencilerinin hazırladığı ’Sıra gecesi’ adlı müzik eğlencede ise öğrenciler koro ve solo eserler seslendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 16:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?