19
Mayıs
2024
Pazar
OLTU - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Erzurum'a gitme mecburiyeti

Erzurum'un Oltu İlçesi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sami Türkan, şoför esnafının rahat çalışabilmesi için bir sicil memurluğu ile Bağ-Kur Şubesi'nin kurulmasını istedi.
Başkan Türkan, yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçen Araç Muayene İstasyonu'nda 2005 yılında toplam 2 bin 150 aracın bu hizmetten yararlandığını, ayda ortalama 180 aracın muayeneden geçtiğini kaydetti. Olur, Narman ve Şenkaya'yı da kapsayan odanın 4 bin 500 üyeye hitap ettiğini belirten Oltu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sami Türkan, esnafların sicil kayıtlarının yapılabilmesi için Oltu'ya bir sicil memurluğu ve Bağ-Kur temsilciliğinin açılmasının gerekliliğine işaret etti. Başkan Türkan, "Esnafımız bir sicil nosu alabilmek ve Bağ-Kur ile olan bir işini halletmek için Erzurum'a gitmek zorunda kalıyor. Bu esnafımız açısından hem zaman ve ekonomik kayıp oluyor. Oltu'da açılacak bir sicil ve Bağ-Kur Şubesi'nin yer, kira ve yakıt ihtiyacını biz karşılayacağız. Esnafımızı bu sıkıntıdan kurtarmanın yollarını arıyoruz" dedi.
Başkan Türkan, sıfır ve ikinci araç kimlik, borç, haciz ve ehliyet sorgu işlemlerinin yapıldığı sistemin Oltu'da kurulduğunu ve yakında hizmete açılacağını ifade etti. Türkan, "Korsan taksiciliğin ve görüntü kirliliğinin önüne geçebilmek için çabalarımız sonucu ilçemizde taksicilik yapan 8 araca T plaka aldık. Şu an en önemli sorunlarımızdan birisi de LPG'li araçların gaz sızdırmazlık raporu alabilmeleri için bir şubenin açılması. Bu tür işlemler için şoförlerimiz, 120 kilometrelik mesafeyi kat ederek Erzurum'a gitmek zorunda kalıyorlar. Egzoz muayenesi için Erzurum'dan ayda bir defa ekip gelecek" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 20:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?