22
Mayıs
2024
Çarşamba
OLTU - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Kömürde üretimi artırma çabası

Oltu Kömür Anonim Şirketi, açık işletme adıyla başlattığı yöntem sayesinde kömür üretiminde büyük ivme kazanıldığı bildirildi.

Oltu Kaymakamı ve Oltu Kömür Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Lütfi Yaran, sırf bu iş için bir adet ekskavatör satın alarak işletme bünyesine kattıklarını ve oldukça geniş bir alana sahip işletme arazisinde çalışmalara başladıklarını söyledi.

Yaklaşık 2 aydır açık işletme şeklinde kömür çıkarabilmek için hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayan Yaran, açık işletme şeklinde çıkarılan kömürün hem zaman hem ekonomik açıdan oldukça avantajlı olduğunu savundu.

Açık işletmeden çıkarılan kömürün kalitesinin ise bulunan kömür damarının kalitesine göre değiştiğini aktaran Yaran, “Şu an için açık işletme şeklinde başladığımız kömür çıkarma yöntemiyle yaklaşık 7-8 bin ton civarında bir kömür çıkarıldı. Bu hem daha ucuza bir maliyet hem de zaman kaybının asgariye indirilmesi anlamına geliyor. İyi bir kömür damarı bulunduğunda kömür ocaklarında 250 maden işçisinin günlük çıkardığı kömürün iki katına yakınını bir ekskavatörle çıkarabilmek mümkün.” şeklinde konuştu.

Büyük kömür işletmelerinin büyük bir çoğunluğunun bu tür açık işletmeler halinde çalıştığının altını çizen Yaran, bu yıl 30 bin ton bir kömür üretimi hedeflediklerini alınan ekskavatör sayesinde bu rakamın daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

Oltu Kömür Yönetim Kurulu Üyesi Sami Türkan ise aralıksız devam eden kömür çıkarma çalışmalarının çok yeni olmasına karşın oldukça memnuniyet verici olduğunu belirterek, ihtiyaç olması halinde ikinci bir ekskavatör alımı daha yapabileceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 11:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?