28
Mayıs
2024
Salı
OLTU - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Köyde bilgisayar kursu

Oltu İlçesi’nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce İnci Köyü'ne yetişkinler için bilgisayar kursu açıldı. 

Açılışını Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan, Emniyet Müdürü Alper Uzman, Halk Eğitim Müdürü Yakup Koçak, İl Daimi Encümeni Hasan Acar'ın yaptığı kursta 11 bilgisayar ve 16 kursiyer bulunuyor. 

Kursa köyden 37 müracaat olduğunu belirten İnci Köyü Muhtarı Kadir Kaya, "Bu tür bir bilgisayar kursu açılması kışın köyde hiçbir sosyal aktivitesi olmayan gençlerimize çok anlamlı ve hayırlı bir iş olmuştur." diye konuştu. 

İl Daimi Encümen üyesi Hasan Acar ise bayanlarında ülke ve aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla köyde bir halı kursu açılmasını istediklerini belirterek Kaymakam Yaran'dan bu konuda destek istedi. Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise, kursun açılmasında emeği geçen herkesi kutlayarak, açılan kursun bu kadarıyla sınırlı kalmamasını bitmesi durumunda yeni kursiyerlerle devam edilmesini istedi. 

Oltu Halk Eğitim Müdürü Yakup Koçak'a teşekkür eden Kaymakam Yaran, nüfusu kalabalık olan köylerde arıcılık, konserve, hayvancılık ve OKS' ye hazırlık kursları açılması gerektiğini ve bundan sonra yılsonu sergilerinin kursun verildiği köyde açılmasını isterken bu konuda kendisine düşecek her türlü desteğe hazır olduğunu kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 15:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?