20
Mayıs
2024
Pazertesi
OLTU - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Kriz oltu Taşı'nı vurdu

Dolardaki hızlı yükseliş Erzurum Oltu Taşı satışlarını durma noktasına getirdi. Dolara endeksli bazı gümüş çeşitlerinin fiyatları ikiye katlayınca, esnaf günlük siftah bile yapamıyor. 

Rüstem Paşa Çarşısı Derneği Başkanı Fatih Birbaş, "Doların yükselişi Oltu Taşı satışlarını çok etkiledi. Bir aydır satış yapamıyoruz. Dolara endeksli gümüşlerimizin fiyatları ikiye katlayınca, satışlarımız durma noktasına geldi" dedi.
Rüstem Paşa Çarşısı esnafının özellikle doların yükselişinden sonra maddi konuda zor durumda kaldıklarını açıklayan Birbaş, "Bütün esnafımız zor durumda. İnşallah dolar biraz düşer de rahatlarız. Fiyatların yükselişi müşteriler kadar bizi de üzüyor, çünkü fiyatlar yükselince satışlar azalıyor" şeklinde konuştu.

OLTU TAŞI STRESİ ALIYOR, KARABASANI ÖNLÜYOR
Oltu taşı madeninin çok nadir bulunduğunu ve işçiliğinin çok zor olduğunu söyleyen Birbaş, "Oltu taşı insanın vücudunda bulunan negatif enerjiyi alıyor ve stresi önlüyor. Gece yatarken Oltu taşı kolyesi takılırsa insanların korkulu rüyası olan karabasanı önlüyor. Bunu bizzat kendim yaşıyorum, yastığımın altında Oltu taşı bulundurmadığım zaman karabasan görüyorum" diye konuştu.

TEK UMUDUMUZ 2011
Dolar fiyatlarının yükselişinden sonra satışlarda hızlı düşüş yaşadıklarını ve bunu telafi etmek için tek umutlarının 2011 Kış Olimpiyatları olduğunu kaydeden Birbaş, "Oltu taşını özellikle turistler tercih ediyor. Satışlarda hareketlenme yaşanabilmesi için Erzurum'a turistlerin gelmesi gerekiyor ki bizde satış yapabilelim" ifadelerini kullandı. 

2011 Kış Olimpiyatları için hazırlık yaptıklarını belirten Birbaş, şunları söyledi:
"Kış olimpiyatlarını en iyi şekilde değerlendirebilmek için şimdiden hazırlıklara başladık. Çocuklarımızı dil kurslarına gönderiyoruz. Mağazaların hepsi dil bilen tezgahtarlar yerleştireceğiz, farklı dillerde konuşan müşterilerimiz geldiği zaman, tezgahtar değiş tokuşu yapacağız. Çarşımızda da düzenlemeler yapıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:30:00
Güncelleme :30 Ekim 2008 Perşembe 15:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
karaburhan@live.de IP: 84.173.203.xxx Tarih : 9.01.2009 04:15:14

iyi guzelde bir tesbih hediyelik esya satis odanizda olmazmi kardesim ben avrupadan yaziyorum kusruma bakmayin ama bir site guzelde yani dayanisma derneklerinde satis odalari olsa cok daha ise yaramazmi saygilarim