29
Mayıs
2024
Çarşamba
OLTU - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Kutlu doğum haftası kutlamaları

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Oltu Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği'nce bir dizi etkinlik düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle hazırlanan programları İnci ve Özdere köylerinde düzenlendi.

Merkez konumda olan köyleri tercih ettiklerini belirten Oltu Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Davut Ulus, dernek yönetim kurulu olarak tespit ettikleri İnci, Özdere, Derebaşı, Nüğürcük ve Çamlıbel köylerinde “Kutlu Doğum Haftası” programı düzenleyerek köylülerinde bizzat bu tür organizasyonlara katılımını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Ulus, köylü vatandaşlardan gelen bu talebe dernek olarak kayıtsız kalamadıklarını vurgulayarak, “Şuan itibariyle İnci ve Özdere köylerinde gerçekleştirdiğimiz Kutlu Doğum Programı’na köylü vatandaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgi, bizleri bir hayli memnun etti. Görevimiz icabı bulunduğumuz köy ve mahallelerde vatandaşın nabzını tutma noktasında mümkün olduğunca hassas ve duyarlı davranmak zorundayız. Ayrıca yine imkanlarımız nisbetinde program yaptığımız köylerde köy muhtarlarımız vasıtasıyla tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi 5’er aileye içerisinde 10 değişik gıda maddesi bulunan yardım paketleri dağıtıyoruz.” dedi.

Tarihi Arslanpaşa Camisi emekli imam-hatiplerinden İnci köyünden İbrahim Altaş’ın da bir kaside ile renk kattığı Kutlu Doğum Haftası programı köy camiinde yapıldı. Arif Macit, Burhan Aydın ve Kemal Tosun’dan oluşan din görevlileri ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler sonrası İlhami Yıldırım Mevlid-i Şerif okudu. Arslanpaşa Camisi İmam-hatibi Ayhan Taşbaşı Hocaefendi’nin dua ve sohbetiyle 3 saati aşkın devam eden Kutlu Doğum Haftası programı camiyi dolduran köylüleri adeta mest etti.

Peygamberimizin hayatını anlaşılır, yalın bir ifadeyle camii dolduran kalabalığa anlatan Ayhan Taşbaşı Hocaefendi sohbetinin bir bölümünde,“Mühim olan müslümanların, kainatın en değerli hazinesi ve efendisi olan bu kutlu Peygamber’in hayatından payına düşeni alması ve yaşamına aktarabilmesidir.” diye konuştu.
Oltu ilçe merkezi Arslanpaşa Mahallesi 1. Cami Sokak’ta bulunan Oltu Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği’nin Başkanlığı’nı Subatuk Köyü Camisi İmam-hatibi Davut Ulus üstlenirken, Dernek Başkan Yardımcılığını Karabekir Camisi İmam-hatibi Mustafa Yağan, Muhasipliğini Muzaffer Çavuş Camisi İmam-hatibi Arif Macit, Katip üyeliğini Arslanağa Camisi İmam-hatibi İsa Çalışkan ve Dernek üyeliğini de Sarısaz Köyü Camisi İmam-hatibi Elaettin Bülbül yürütüyor.

TAYİNCİLERİN EŞYALARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE
Oltu’da sosyal yardımlaşma ve dayanışma adına oldukça önemli gelişmeler yaşandığına işaret eden Oltu Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Davut Uslu "Öncelikli hedefimiz ilçemizden tayin olarak başka yerlere giden memur ve işçi arkadaşlarımızın bir kısmının eşya ve ev araç-gereçlerini yanlarında götürmeyerek ilçede bıraktıklarını görüyoruz. Dernek olarak bu eşya ve malzemelere talip olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması hususunda bir çalışma yapmaya karar verdik.

Sağlam veya arızalı da olsa bu eşyaların derneğimize makbuz karşılığı bırakılması karşılığında hem hayır-hasenat gözeten mal sahiplerinin bu arzularının yerine getirilmesinde hem de ihtiyacı olan ailelerin sıkıntılarının giderilmesinde bir aracı kurum gibi çalışmayı düşünüyoruz.”şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 13:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin ZOR IP: 88.240.92.xxx Tarih : 21.04.2008 01:10:38

SELAMUNALEYKÜM Öncelikle Bütün İSLAM Aleminin Kutlu Dogum Haftasını Kutlar Yapış Oldukları Bu Örnek Davranışlarından Bu Din Kardeşlerimide Yürekten Kutlar Başarılarının Devamını YÜCE ALLAH C C NİYAZ EDERİM Saygılarımla bursa