19
Mayıs
2024
Pazar
OLTU - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Oltu'ya internet evi

Türk Telekom tarafından “Her ilçeye bir internet evi”adıyla başlatılan kampanyanın üçüncüsü Oltu’da gerçekleştirildi.

Türk Telekom İl Müdürü Rıfkı Güraksın, Sosyal Sorumluluk Projesi adıyla ülke genelinde toplam 850 adet okul ve kütüphanede “İnternet evi” kurulacağını söyledi.

Oltu İlçe Kütüphanesi’ndeki açılışta konuşan Güraksın,“Dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilecek, her türlü bilim ve teknolojik gelişmeden haberdar olabilmek için internetin ne denli önemli olduğu bilinen bir gerçektir. 2007 yılında başlatılan proje ile her ilçeye bir internet evi kurma çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyoruz. Yine her ilçeye ortalama 20 adet tam donanımlı bilgisayar ve geniş bant internet erişimi içeren birer internet evi kuracağız.” dedi.

Öğrencilerle birlikte internet evinin açılış kurdelasını kesen Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise devletin koruma ve kontrolünde açılan ve 20 bilgisayardan oluşan internet evinin amacına uygun bir şekilde kullanılmasının önemine işaret etti.

Ülkenin her alanda yetişmiş ve donanımlı gençlere ihtiyacı olduğunu belirten Kaymakam Yaran, isteyen her vatandaşın bu hizmetten ücretsiz bir şekilde yararlanabileceğini kaydetti.

Türk Telekom tarafından kurulan internet evleri sayesinde birçok vatandaşın interneti öğrenme ve kullanma imkanına kavuşacağına vurgu yapan Yaran,“Bir devlet politikası olarak sosyal sorumluluk projesi adıyla gençlerimize yönelik gerçekleştirilen bu projenin, yine gençlerimizin teknolojinin nimetlerinden olumlu yönde faydalanması amacını taşıyor. Aile koruma filtreli bilgisayarlardan ve internet ağından çocuklarımızın ve gençlerimizin azami ölçüde yararlanmalarını sağlamalıyız. Ancak bu sayede çocuklarımızı internet kafe ve sokaklardan kurtarabiliriz.”diye konuştu.

Daha sonra bilgisayarın başına geçen Kaymakam Yaran, internetin dünyayı insanın ayağına kadar getiren büyük bir teknolojik gelişme olduğunu belirterek genel ve yerel haber sitelerinde bir süre dolaştı.

Bu arada İnternet evi’nin açılış törenine Telekom İl Müdür Yardımcısı İzzettin Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necati Akbulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan’ın yanı sıra okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 13:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?