16
Mayıs
2024
Perşembe
OLTU - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Oltu'ya 'Mobese Sistemi' kurulacak

Oltu İlçesi’nde Kaymakam Ömer Lütfi Yaran başkanlığında yapılan asayiş toplantısında Elektronik Sistem Entegrasyonu Projesi (MOBESE) sistemi ile ilçenin muhtelif yerlerine kamera yerleştirilmesi yönünde olumlu bir karar alındı. 

KaymakamlıkToplantıya; Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Emniyet Müdürü Alper Uzman’ın yanı sıra sivil toplum ve mesleki kuruluş temsilcileri ile Oltu’da esnaflık yapan bir grup işyeri sahibi katıldı. 

İlçe halkının huzuru için alınması gereken tüm önlemleri aldıklarını ifade eden Kaymakam Yaran, “Ancak gerek yeni çıkan yasalardan gerekse Emniyet teşkilatındaki personel yetersizliğinden kaynaklanan bir takım sıkıntılar yaşadığımız bir gerçektir. İlçe genelinde tasvip etmediğimiz bir takım nahoş ve asayiş açısından olumsuz olayların yaşanması doğal. Çünkü Oltu her geçen gün büyüyüp gelişen ve bu haliyle yeni sorunları da beraberinde getiren bir konuma sahiptir. Oltu, şu an bunun sancısını yaşıyor. Asıl önemli olan bu değişimi, ilçe genelinde her alanda hazmederek, sindirerek gerçekleştirebilmektir. Yaşanan bu münferit olayların ilçe halkı ve özellikle esnafımızın huzurunu kaçırdığını biliyoruz. Bunun için bir dizi yeni ve etkili önlemler alacağız. Bunlardan biri de kısa adı MOBESE olan kameralı sistemdir. Suçun işlenmesinde caydırıcılığı olan ve 24 saat kayıt yapılabilen kamera sistemiyle suç oranının ciddi oranda gerileyeceğini düşünüyoruz.” diye konuştu. Suçla ve suçluyla mücadele için vatandaşın şikayetlerini kahve köşelerinde konuşup tartışmak yerine öncelikle kendilerine iletmesi gerektiğini ifade eden Kaymakam Yaran, kendilerine ulaşabilecek herhangi bir şikayet durumunda suçlunun görevi ve makamı ne olursa olsun derhal kanunu işlem başlatacaklarını ifade etti. 

Oltu Emniyet Müdürü Alper Uzman ise toplantıya katılanlara asayiş açısından kısa bir sunum yaptı. 2006 yılı içerisinde şahsa karşı 281 suç işlendiğini bunlardan 2’sinin faili meçhul, 2’sinin faillerinin firarda olduğunu 277 olayın ise aydınlatılarak faillerinin adalete teslim edildiğini kaydeden Müdür Uzman, imkanlar ölçüsünde hizmetin en iyisini sunma gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi. İlçenin, belirlenen cadde ve sokaklarına yerleştirilecek kameralarla 24 saat kontrol altında tutulacağını aktaran Müdür Uzman, toplantıya iştirak edenlere sistemin maliyet ve teknik özellikleri hakkında bilgi verdi. Toplantıda; sivil toplum, mesleki kuruluş ve toplantıya katılan esnafın desteklediği projenin ileriki günlerde hayata geçirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı. 

Toplantıda söz alan, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’te özellikle esnaflardan asayiş konusunda bir takım şikayetler aldıklarını belirterek, sistem için gerekli olan maddi kaynağa 4 bin YTL’lik bir katkıda bulunabileceklerini belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 15:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilhami şahin IP: 88.232.20.xxx Tarih : 29.01.2007 22:34:32
kaymakamımız ve başkan insanların çamur ve çukurlarla dolu yollarda nasıl olupta yürüyebildiğini merak ediyor olmalılar.bence bunun için kamera yerine başkanın sokaklarda yürümesi ve görmesi daha dogru olur.bu arada parke yollardaki araçların yavaşlaması için yapılan tümseklerin ne kadar abartılı ve yüksek yapıldıgınıda görebilirler.