29
Mayıs
2024
Çarşamba
OLTU - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Oltu'ya Yer Bilimleri Fakültesi

AK Parti Oltu İlçe Başkanı Kuddusi Aykut ve Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, parti binasında düzenledikleri basın toplantısında, Yer Bilimleri Fakültesi kurulacağını müjdelediler.

3 Şubat 2008


Geçtiğimiz hafta Ankara’ya yapmış oldukları ziyaretin ana gündem maddesini Yer Bilimleri Fakültesi’nin kurulmasının oluşturduğunu aktaran AK Parti Oltu İlçe Başkanı Kuddusi Aykut, “Oltu ilçe teşkilatını kurduğumuz 2001 yılında ilçemize kazandırabileceğimiz bir dizi projeyi anlatırken listenin başına bir devlet hastanesi ve bir fakülte yazmıştık. Şimdi geçen 7 yıllık süre içerisinde programımıza aldığımız projeleri bir bir hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.


2004 yılında açılması yönünde bir takım girişimlerin yaşandığı ancak üniversite bünyesine aktarılacak 1 milyon 500 bin YTL’lik (1,5 trilyon) kaynağın bir türlü bulunamaması nedeniyle “Yer Bilimleri Fakültesi”nin bazı kesimler için bir hayalden öteye geçmediğini öne süren Aykut, ancak kendilerinin bu inançlarını hiçbir zaman kaybetmediklerine atıfta bulundu. Bugüne kadar Oltu için hazırlanan projeleri sağlık, eğitim ve ulaşım olmak üzere 3 ana başlık altında topladıklarını belirten Başkan Aykut, “Yer Bilimleri Fakültesi”nin eski adıyla TKİ, yeni adıyla Oltu Belediyesi Sosyal Tesisleri olan arazi üzerine kurulacağını söyledi.


Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ile yaptıkları görüşme sonrası 3 yüksek öğrenim bölümünden oluşacak fakülteye ek olarak bir de Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün açılacağı müjdesini veren Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise Parti olarak birlik ve beraberlik içerisinde çalışmanın meyvelerini bir bir toplamaya başladıklarını ifade etti. 100 Yataklı Devlet Hastanesi ile birlikte Bölge Cezaevi’nin birkaç ay içerisinde faaliyete geçeceğini kaydeden Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, “Bölge Cezaevi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte şuan kullanımda olan cezaevini de “Düşkünler Yurdu” olarak hizmete açma düşüncemize Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga Bey büyük ilgi gösterdi. Erzurum’un nüfus ve potansiyel bakımından en büyük ilçesi konumunda bulunan Oltu için bir ihtiyaç ve gereksinim olduğunu anlattığımızda izlenecek metod hakkında bizleri aydınlatan Sayın Müsteşarımız gerekli hazırlıkların biran önce tamamlanması talimatını vererek projemizden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Personel ve gerekli malzemelerini Kaymakamlık ve Belediyemizin karşılayacağı “Düşkünler Yurdu”nu eski cezaevi yeni yerine taşınır-taşınmaz en kısa sürede gerekli düzenlemeleri yaparak hizmete açacağız.”şeklinde konuştu.


Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’ya Ramazan Ayı’nda yapılan ziyaret esnasında bir dosya sunduklarını hatırlatan Başkan Ziyrek, “Dosyada arsası belediyemize ait olan Oltu Meslek Yüksek Okulu civarındaki 13 dönümlük araziyi Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne 250 kişilik kız, 250 kişilik erkek yurdu yapılması karşılığında vermiş olduğumuzu belirtmiş ancak geçen zaman içerisinde bu konuda herhangi bir gelişme olmadığını da Sayın Müsteşarımızın dikkatine sunmuştuk. Efkan Bey sağolsun bu isteğimize kayıtsız kalmamış. Son ziyaretimizde heyetimize bir jest yaparak, yurt talebimizin çözüme kavuştuğunu ve ilkbaharla birlikte Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün yurt inşaatına başlayacağı müjdesini verdi.” dedi.
Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, “16 derslikten oluşan ve 200 öğrencinin barınacağı pansiyonlu yeni Anadolu Öğretmen Lisesi bina inşaatına da yine bu mevsimde başlanacak. Ankara ziyaretimizde bizi sevindiren gelişmelerden birisi de İmam Hatip Lisesi için daha önce talep ettiğimiz 200 kişilik öğrenci yurdu projesinin de TOKİ tarafından programa alınarak inşaatına başlanacak olması. Tüm bu hizmetler gerek bizim gerekse vatandaşımızın her anlamda önünü açacaktır. Dolu dolu bir ilkbahar ve yaz mevsimi bizleri bekliyor. Amacımız, Oltu’yu önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde çehresi hızla değişen modern bir kent görünümüne kavuşturmaktır. Çünkü halkımız buna fazlasıyla layıktır.” diye konuştu.


AK Parti Oltu İlçe Başkanı Kuddusi Aykut ve Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek toplantının sonunda Oltu için büyük önem arz eden projelerin hayata geçirilmesinde yardım ve desteklerini esirgemeyen başta Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Nazım Ekren, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Erzurum Valisi Celalettin Güvenç olmak üzere herkese teşekkür ettiler.

Parti binasında düzenlenen basın toplantısında AK Parti İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerinin yanı sıra Ak Parti Oltu İlçe Başkanlığı Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 13:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yüksel kiraz IP: 88.254.50.xxx Tarih : 11.09.2008 19:36:21

selam sayın başaknıma bitlisten gelecem oltu meslek yüksek okulunda okumak için yanımda çadır getiriyim mi diye soracaktım kalacak yerim yok orda bekara ve öğrenciye ev yok diyorlar ne yapacaz kararlıyım çadırda kalacam bir de oltu halkı dindar geciniyor onların evlatları bizim durumda olsa ne olacak bir çözüm yok mu?