22
Mayıs
2024
Çarşamba
OLTU - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Soğuk hava deposunda voleybol

Oltu İlçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen liselerarası voleybol turnuvası soğuk bir salonda buz gibi ortamda başladı.

Turnuva nedeniyle Oltu Sağlık Meslek Lisesi Spor Salonu’nu dolduran öğretmen ve öğrenciler, soğuk salonun bu ortamından etkilenmemek için ilk gün maçları boyunca giydikleri palto ve kabanlarını bir an olsun üzerlerinden çıkarmadılar.

İlçe genelinde gerçekleştirilen bu tür organizasyonlarda kullanılan tek salon olması nedeniyle başka alternatifi bulunmayan salonun bir türlü ısıtılamaması merak konusu oldu.

Turnuvanın yapıldığı salonda ayrıca,okulun tuvaletlerinin bulunduğu bölümün kapılarının kilitlenmesine bir anlam verilemedi. Bu arada turnuva sonuna kadar hasta olmaktan korktuklarını dile getiren bir grup öğrenci ve öğretmen, yetkililerden bu duruma biran önce bir çözüm bulmalarını istedi.

Turnuvanın 6 gün boyunca günde 4 maç üzerinden yapılacağını belirten İlçe Spor Müdürü Mustafa Ceylan, turnuva sonunda birinci olan kız ve erkek voleybol takımlarının Erzurum’da yapılacak il şampiyonasında Oltu’yu temsil etmeye hak kazanacaklarını ifade etti.

Oltu Sağlık Meslek Lisesi Spor Salonu’nda başlayan turnuvuya Oltu merkezinde bulunan tüm liseler, kız ve erkek olmak üzere 2 takım halinde katıldı.

Turnuvanın ilk gününde Sağlık Meslek Lisesi Kız Voleybol Takımı ile Kız Meslek Lisesi Kız Takımı karşılaştı. İlk iki seti 25-23 ve 25-12 skorlarla Sağlık Meslek Lisesi Kız Takımı alırken üçüncü seti 25-21’lik skorla Kız Meslek Lisesi kız takımı aldı. Dördüncü sette oldukça çekişmeli geçen bir oyundan sonra Kız Meslek Lisesi Kız Takımı’nı 25-22 yenen Sağlık Meslek Lisesi Kız Takımı bir üst tura yükseldi.

Günün ikinci maçında ise Yusuf Ziyabey Lisesi Kız Takımı ile Anadolu Öğretmen Lisesi karşı karşıya geldi. İlk iki seti 25-22’lik aynı skorla alan Yusuf Ziyabey Lisesi Kız Takımı’na karşılık üçüncü seti ise Anadolu Öğretmen Lisesi Kız Takımı 26-24 aldı. Dördüncü sete giden maç sonunda kıran kıran bir mücadelenin ardından 25-21 Yusuf Ziyabey Lisesi Kız Takımı maçtan galip çıkan taraf oldu.

Liseler arası Genç Erkekler Voleybol karşılaşmasının yine ilk gününde Oltu Lisesi Erkek Takımı ile Sağlık Meslek Lisesi Erkek Takımı karşı karşıya geldi. Rahat bir oyunun ardından oynanan setleri 25-17, 25-14 ve 25-21’lik skorla kazanan Oltu Lisesi bir üst tura yükseldi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 13:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?