22
Mayıs
2024
Çarşamba
OLTU - ERZURUM
Belediye Sayfaları

'Sporla tanış, şiddeti sporla önle'

Oltu Kaymakamlığı ile Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği proje çerçevesinde "Sporla tanış, şiddeti sporla önle” sloganıyla öğrencilere yönelik bir dizi çalışma başlatıldı. 

Proje kapsamında; Oltu ilçe merkezinde bulunan Yasin Haşimoğlu ve Karabekir ilköğretim okullarının spor salonları yeniden donatılarak öğrencilerin hizmetine sunuldu. Projedeki amacın tüm öğrencilerin spor salonundan en iyi ve faydalı şekilde yararlanmalarını sağlamak olduğunu söyleyen proje yürütücüsü İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü Taekwondo antrenörü Sıtkı Toksoy, “Her iki okulumuzun salonlarının tamamı, yer döşemesi ile kaplandı. Böylece salon sporlarının daha verimli şekilde uygulanabilmesi için uygun bir ortam hazırlandı.” diye konuştu. 

Okul aile birliklerinin de projeye katkısı olduğunu hatırlatan Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran da, sporun önemi ve değerinin her geçen gün daha fazla anlaşıldığına işaret ederek, “Ülkemizde baş gösteren sorunlardan bir tanesi de okullarda meydana gelen şiddet olaylarıdır. Bu olumsuz durumun önüne geçebilmenin en akılcı yolu, çocuklarımızı spora yönlendirmekten geçiyor. Bunun için okullarımızda bulunan ve tam manasıyla kullanılamayan spor salonlarımızı, okul bahçelerimizi daha kapsamlı ve verimli hale getirmeliyiz. Gerçekleştirilen bu çalışma Oltu için büyük bir hamledir. İlçemizdeki okullarda beden eğitimi dersleri genellikle sınıflarda ya da olumsuz ortamlarda yapılmaktadır. Haliyle bu durum çocuklarımızın spora bakış açısını olumsuz etkiliyor. Bu durumun daha fazla devam etmemesi için okullarımıza desteğimiz her zaman sürecektir. Sporu herkese her kesime yaymaya çalışıyoruz. Çocuklarımızı olumsuz mekânlardan, kontrollü mekânlara taşıyoruz. Destek bizden, başarı onlardan.” diye konuştu.“ 

Minik sporcular eşliğinde spor salonlarının açılışını gerçekleştiren Kaymakam Yaran ve Başkan Ziyrek, bu tür salonların artmasıyla her branşta başarılı sporcular çıkabileceğini söylediler. Bu arada her iki okulun spor salonlarının açılışına Oltu Garnizon Komutanı Vekili Piyade Yarbay Tuncay Öztürk, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Adem Can, İlçe Emniyet Müdürü Alper Uzman, kamu kurum ve kuruluşu amir ve müdürlerinin yanı sıra öğrenci velileri katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 17:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?