16
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Yangın paniğe neden oldu

Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ne bağlı Göleşken Köyü'nde dün öğleden sonra çıkan yangında 51 araba ot yığını yanarak kül oldu.

70 hane, 250 nüfuslu Göleşken Köyü'nde hayvan ahırlarının üzerine yığılan otlarda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, köylülere heyecanlı saatler yaşattı.

Yangında Tayfun ve Cenan Gedik'e ait toplam 51 araba ot yandı. Yangın sırasında havanın rüzgarlı olmayışı büyük bir faciayı önlerken, Oltu, Olur ve Şenkaya ilçeleri itfaiyelerinin müdahalesiyle yangının yakındaki başka ot yığınları ve evlere sıçraması önledi.

Yangın tamamen kontrol altına alındıktan sonra Olur ve Şenkaya Belediyesi itfaiye araçları ve köylüler, soğutma çalışmalarına gece geç saatlere kadar devam etti.

Bu arada, herhangi bir can kaybının olmaması ve yangının çevredeki başka yerleşim alanlarına sıçramadan söndürülmesi büyük bir faciayı önledi.

Yangında yaklaşık 7 bin YTL civarında bir maddi zararlarının olduğunu belirten Tayfun Gedik, "Bu kadarına da şükür. Allah'tan herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Fakat bütün yaz boyunca çalıştığım emekler boşa gitti. 15 tane büyükbaş hayvanım var, kışlık yiyecekleri kül oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2005 Perşembe 12:45:30
Güncelleme :25 Ağustos 2005 Perşembe 13:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?