23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Müsabakalara yağmur engeli

Erzurum'un Uzundere İlçesi'nde 29 Ekim 1923 tarihinden beri devam ettirilen Cumhuriyet Karakucak Güreşleri'nin bu yılki bölümünde 60 kilodan üst kategori müsabakaları yağmur sebebiyle yapılamadı.

Cumhuriyet Bayramı'nın bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle ertelenen güreşler, bugün sabah saatlerinde ilçe güreş sahasında başladı. Erzurum, Kars, Artvin ve çevre ilçelerden toplam 150 güreşçinin 14 kategori de mücadele ettiği güreşlerde 12 milyar lira ödül dağıtıldı.

Tortum Kaymakamı Mehmet Makas, AK Parti Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz, Erzurum Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, Tortum Bağbaşı Belediye Başkanı Karabey Eroğlu, Tortum Şenyurt Belediye Başkanı Lokman Akça, Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat , Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Şenkaya Belediye Başkanı Gürbil Özcan ile yaklaşık 3 bin güreşseverin izlediği müsabakalarda 3.5 milyar lira ödül dağıtan Bağbaşı Belediye Başkanı Karabey Eroğlu güreş ağası seçildi.

Güreşlerde 60 kiloya kadar olan müsabakalar tamamlanırken, daha üst kategorilerdeki güreşler, yağmur ve sahasının ağırlaşması sebebiyle yapılamadı. Yağmur yağışının dinmesini bekleyen bir grup vatandaş, yetkililerin oturduğu şeref tribünü altına sığındı. Yağmurun dinmemesi üzerine güreşlerin geri kalan kısmı yapılamadı.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 17:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?