27
Temmuz
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT

CHP'den emlak değerlerine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Başkan Yardımcısı Ahmet Korkmaz, İstanbul Boğazı'nda oturan bir yalı sahibinin ödeyeceği emlak vergisinin metrekare birim fiyatının, Hakkari Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir esnafın ödeyeceği vergiyle eşdeğer olmasının adalete ve hukuka ters olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Ahmet Korkmaz, Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından kurulan Takdir Komisyonu'nca tespit edilen emlak vergisi beyan döneminde emlak beyannamesine esas olacak gayri menkullerin metrekare değerlerinin, 2006 yılı ve takip eden yıllar için yüksek olduğunu kaydetti.

Hakkari halkının bu parayı ödeyecek durumda olmadığını ifade eden Korkmaz, 25 Ocak 2005 tarihinden bu yana Hakkari halkı ve esnafının çektiği acıları, sıkıntıları ve yoksulluğu bilmeyen kimsenin olmadığını vurguladı. Korkmaz, bu süre zarfında yüzlerce esnafın kepenk kapatarak ticaretle olan ilişkilerini kestiğini dile getirerek, "Milyon dolarlarla satılan İstanbul boğazındaki bir taşınmayanla yani yalı ile Hakkari Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir taşınmayanın metrekaresinin bir tutulması hukuka, adalete terstir. Vicdan sahiplerini derinden yaralamaktadır. İki dönem önce Van ilinin en pahalı caddesinin emlak metrekare değeri 50 YTL iken ilimiz merkez Cumhuriyet Caddesi 375 YTL idi. Takip eden dönemde 750 YTL'ye çıkarılmış ve bu yıl da bin 200 YTL'ye masa başında oturularak çıkarılmıştır. Ne acıdır ki tüm bunlar karşısında ilimizin esnaf odası olan Ticaret Sanayi Odası sessiz kalmıştır. Tüm partileri, esnaf odalarını, sivil toplum kuruluşlarını bu konuyla ilgili olarak Başbakan'a, Maliye Bakanı'na, Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'e ve ilgili kurumlara tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz. Bu konuda mahalle muhtarlarının mahalle sakinleriyle birlikte yargıya müracaat etmeleri gerektiğini belirtiyoruz. Tüm toplumu ilgilendiren bu yüksek verginin aşağılara çekilmesi için gerekli iradeyi hep beraber ortaya koymalıyız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 14:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?