22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Zap yine can aldı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde serinlemek için Zap Deresi'ne giren genç boğularak hayatını kaybederken, yeğenini kurtarmak için suya atlayan şahıs boğulma tehlikesi geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün akşam saatlerinde Köprüllü Köyü İlköğretim Okulu'nun alt tarafında geçen Zap Deresi'ne arkadaşlarıyla birlikte yüzmeye giden Mevlit Taş (15) bir anda suda kayboldu.

Yeğinini kurtarmak için dereye atlayan amcası Burhan Taş ise, boğulma tehlikesi geçirince çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Köylülerin tüm aramalarına rağmen bulunamayan Mevlit Taş'ın cesedinin çıkartılması için Hakkari İl Sivil Savunma Müdürlüğü arama ve kurtarma ekibine haber verildi.

Bölgeye giden 10 kişilik ekip, tüm aramalara rağmen cesedi bulamayınca ailesinin talebi üzerine Van'dan 2 kişilik dalgıç ekibi istendi. Ekibin bölgeye yaptığı çalışmalar sonucu ceset bulunarak ilçe merkezine getirildi.

Bu arada, yeğenini kurtarmak için hayatını tehlikeye atan ve boğulma tehlikesi atlatan Burhan Taş, kaldırıldığı ilçe sağlık ocağında doktor bulunmadığı için Çukurca Taktik Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı'nda tedavi edildiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 17:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?