18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çadırda yaşam mücadelesi veriyorlar

Çukurca'da terör olayları nedeniyle köylerinden çıkan ve Van'da yaklaşık 10 yıl kiralık evlerde kalan Aktay ailesi, şimdi ise bir evin bahçesine kurduğu çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Uzundere Köyü'nden Van'a gelen ve 2.5 aydır Kızılay tarafından kendilerine verilen çadırda yaşayan 9 kişilik Aktay ailesi, bir yardım eli bekliyor. Vali Mithatbey Mahallesi Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü arkasında Reşit Öner isimli hayırseverin evinin bahçesinde çadır kuran aile, İstanbul'da çalışan oğulları Hacı Aktay'ın (15) gönderdiği parayla yaşamaya çalışıyor.

Tüm olumsuzluklara rağmen yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyen inşaat işçisi baba Süleyman Aktay, düzenli bir işinin olmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını, buna rağmen yine de çocuklarının eğitimini aksatmadan sürdürmeye çalıştığını söyledi. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte çadırın da kullanılamayacağını kaydeden Aktay, hayırsever kurumlardan yardım beklediklerini ifade etti.

Vali Mithatbey İlköğretim Okulu'nda okuyan Hasret Aktay (17), zor şartlarda okula gidemeyeceğini söyledi. Temel eğitimini bitirdikten sonra da okumak istediğini ifade eden Hasret, "Babam veya ablama iş verilmesini istiyorum. Küçük kardeşlerimin okumasını istiyorum. Bu çadır hayatı önemli değil; ancak geçim derdi önemli. Maddi-manevi olarak çok yıprandık.

Ben ailemin yaşam mücadelesinde yalnız kalmalarını istemiyorum. Eğitim almak masraf isteyen bir iş. Bu şartlar eklenince okumama imkan yok. Babam tüm zorluğa rağmen inşaatlarda iş arıyor. Kardeşim de İstanbul'da zor şartlar altında çalışıyor. Hastalığı kötüye gidiyormuş. Bunun için Van'a gelecek. Bu imkansızlıklar birleşince benim veya kardeşlerimin okuması da zorlaşıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 16:58:22
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 17:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?