30
Mayıs
2024
Perşembe
ŞEMDİNLİ - HAKKARİ

Aktütün köyünde çatışmalar sürüyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün köyünde güvenlik güçleri ile teröristler arasında yer yer çatışmalar devam ediyor. 

Teröristlerin kaçtığı güzergahtaki dağlardan dumanlar yükselirken, helikopterler Aktütün Karakolu Bayraktepe mevkiine asker ve mühimmat taşıyor. Ayrıca çatışma sırasında kendilerinden haber alınamayan 2 uzman çavuşun aranmasına ise devam edildiği belirtildi. Karakolun taşınacağı Berçar tepede ise bina inşaatı çalışmaları devam ediyor. 

Bir süre önce ağır silahlarla Şemdinli ilçesi Aktütün Karakolu'na saldırarak 15 askeri şehit eden ve 22 askeri yaralayan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için karadan ve havadan operasyonlar devam ediyor. Aktütün Karakolu Bayraktepe mevkiine helikopterler tarfından asker ve mühimmat taşınırken, diğer taraftan teröristlerin tespit edildiği noktalar tek tek bombalandı. Aktütün Karakolu'nda bulunan obüs toplarının namluları ise teröristlerin kaçtığı güzergahlara çevrilerek atışlar yapıldı. Kayıp olan 2 uzman çavuşun bulunması içinde arama ve tarama faaliyetlerinin sürdürüldüğü belirtildi. 

Aktütün Karakolu'na saldıran teröristlerin ateşi sırasından bazı köy evleri ile cami de hedef aldı. Köy sakinlerinden Sami Aysal, Hakan Özer, köylerinin defalarca teröristlerin hedefi olduğunu, evlerinde de hasar meydana geldiğini belirttiler. Teröristlerin kurşunlarına hedef olan evlerini ve köy camisini gösteren köylüler, bir evin duvarına isabet eden havan topu boş kovanını da gösterdiler.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 17:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?