20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞEMDİNLİ - HAKKARİ

DTP'lilerden törenlere boykot

Cumhuriyetin 85. kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Irak sınırında bulunan Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde coşkuyla kutlanırken, DTP'li Belediye Başkanı Hurşit Tekin ve belediye meclis üyeleri törene katılmadı. 

Tören sabah saatlerinde Hükümet Konağı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Şemdinli İlçe Kaymakamı Hakan Şen ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Bedri Dursun, törene katılanların bayramını kutladı.
 
Törene Şemdinli Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, İlçe Emniyet Müdürü Aytekin Uyar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Erhan Dilmen, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katılırken, DTP'li Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin ve belediye meclis üyelerinin katılmaması dikkatleri çekti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları oynandı. 

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri İlçe Kaymakamı Hakan şen, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Bedri Dursun ve Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı tarafından ödülleri verildi. 

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen kutlamalar resmi tören geçiti ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?