16
Mayıs
2024
Perşembe
ŞEMDİNLİ - HAKKARİ

Kadın evine bayanlardan büyük ilgi

Şemdinli ilçesinde kısa süre önce hizmete sokulan Kadın Evi bayanlardan büyük ilgi görüyor.


Şemdinli Belediye Başkanlığı bünyesinde açılan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen Kadın Evi'nde bayanlara çeşitli konularda eğitim veriyor.

Okuma yazma, çocuk gelişimi ve bakımı, hukuk, psikoloji ve danışmanlık kurslarını veren Kadın Evi yetkilileri, mezun olan bir çok genç kızı da iş sahibi yaptılar. Proje kapsamında 400 kursiyere eğitim vermeleri gerekirken yoğun talep nedeniyle bu sayının 416'yı bulduğunu belirten yetkililer, verilen eğitimlere ilgi gösteren 15 genç kızın da 52 kilometre yol yürümek zorunda kaldıklarını kaydettiler.


İlçeye her gün 52 kilometre yol yürüyerek, gelmek zorunda kalan Neval Bulut, çocuk gelişimi ve bakımı konusunda alacağı eğitimin ilerki yaşantısında faydalı olacağını belirtti. Şemdinli'de Kadın Evi'nin kurulmasının ilçe adına çok iyi olduğunu dile getiren Buluk, "İlçede bir çok kadını kursiyer yaptı. Burada kursiyerlere çocuk gelişimi ve bakımı, okuma yazma, hukuk ve psikoloji ve danışmanlık kursları da veriliyor. Burada çocuk gelişimi ve bakımı kursunu gören bir çok bayan çocuğuna nasıl eğitim verebileceğini, çocuğun bakımını nasıl yapacağını, hukuk alanında kadına verilen hakların neler olduğunu, bu haklardan nasıl yaralanacağını öğreniyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 10:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ozan IP: 88.242.70.xxx Tarih : 4.11.2007 11:28:41

bende okuma yazma bilmeyenlewre derrs vere bilirim bu sene kli seden mezun oldum hemde uçretsiz