19
Mayıs
2024
Pazar
ŞEMDİNLİ - HAKKARİ

Saldırıda ölen söför toprağa verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde asker ve geçici köy korucularını taşıyan sivil bir kamyonete teröristler tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden sürücü toprağa verilirken, bölgede karadan ve havadan operasyonlar devam ediyor. Saldırıda yaralan 2 asker ve 3 köy korucusunun ise tedavilerinin devam ettiği belirtildi.


Edinilen bilgiye göre, sabah saat 08.30 sıralarında Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığı'ndan çıkan ve içinde asker ile korucuların bulunduğu sivil kamyonet Şemdinli ilçesi istikametine seyir halindeyken Mandia Dağı mevkisinde teröristlerin saldırısına uğramıştı.

Saldırıda ilk ateşte kamyon sürücüsü Nezir İlki (24) hayatını kaybederken, 2 asker ve 3 korucu yaralanmıştı. Güvenlik kuvvetlerinin anında karşılık vermesi ile başlayan çatışmalar bölgeye havadan ve karadan sevk edilen takviye kuvvetleri ile genişletilerek devam etti. Teröristlerin kaçtığı bölgede operasyon başlatan güvenlik kuvvetlerine havadan tarama yapan helikopterler de destek verdi.


Saldırıya uğrayan kamyon kullanılmaz hale gelirken, hayatını kaybeden sürücüsü Nezir İlki'nin cenazesi Örencik köyünde toprağa verildi.
Sabah başlayan operasyonların tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 09:07:20
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 09:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?