22
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞEMDİNLİ - HAKKARİ

Şemdinli'de yaz okulu kursları

Şemdinli ilçesinde ilk defa yaz okulu kursları açıldı. Kurslara katılan öğreniciler çalışma masası olmadığı için ranza ve tenis masası üzerinde ders çalışıyorlar.


Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan yaz okulu kursunda ilköğretim öğrencileri ile ortaöğretim okullarından mezun olanların eğitildiği bildirildi. Kurslarda ilköğretim öğrencilerine eğitim gördükleri sınıflarına göre, mezun olan öğrencilere ise Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) hazırlık dersleri verildiği bildirildi. Kursta 231 öğrenci eğitilirken, Irak sınırında bulunan değişik köylerden gelen ve kalacak yerleri olmayan 4'ü kız toplam 20 öğrencinin Kaymakamlık, Halk Eğitim Merkezi ve 21'nci Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı desteğiyle günlük yemek ve barınma sorunlarının giderildiği bildirildi. Kız öğrencilerin kurs süresince öğretmen evinde, erkek öğrencilerin ise spor salonunun yatakhaneye çevrilen soyunma odalarında kaldıkları bildirildi.


Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Yavuz Göz, kursa toplam 231 öğrencinin başvurarak eğitim aldığını söyledi. Göz, "Kayıt yaptıran öğrencilerden 4 kız, 16 erkek toplam 20 kişi Irak sınırında bulunan değişik köylerden gelerek eğitim görmek istemiştir. Bu öğrencilerin kalacak yerleri olmadığı için ihtiyaçlarını gidermek üzere çalışma başlattık. Uzak köylerden gelen öğrencilerimizin hem yemekleri, hem de kalacak yerleri için kurumlarla görüşerek yemek ve yatacak yerleri temin ettik. Öğrencilerimiz yemek ihtiyaçlarını Devlet Hastanesi'nde gideriyorlar. Kalacak yeri olmayan kız öğrencilerimiz için öğretmen evini, erkek öğrencilerimiz için ise spor salonu soyunma odalarını ayarladık. Kursların çok faydalı geçeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.


Yaz okulu kurslarına katılan ve kalacak yerleri olmadığı için spor salonu soyunma odasında yatan öğrencilerin ranza ve tenis masaları üzerinde ders çalıştıkları belirtildi. Şemdinli ilçesinde ilk defa açılan yaz okullarını duyar duymaz kurslara katıldıklarını belirten öğrenciler, bu tür etkinliklerin devam etmesini istediklerini söylediler. Irak sınırında bulunan Derecik beldesinden gelerek kursa katılan Menice Akbaş, kursun çok faydalı olduğunu ancak imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Akbaş, "Kursa Irak sınırında bulunan Derecik beldesinden geldim. Her şey çok güzel, bütün ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Ancak ders çalışacak masamız yok. Akşamları ranzalarda yada tenis masalarının üzerinde ders çalışmak zorunda kalıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 11:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?