28
Mayıs
2024
Salı
ŞEMDİNLİ - HAKKARİ

Şemdinli'ye ulaşım kesildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesiyle bağlantının sağlandığı karayolunun bir bölümünün çökmesi nedeniyle, ilçeyle ulaşım kesildi.

Sağanak yağış nedeniyle Yüksekova-Şemdinli karayolunun, Şemdinli'ye 15 kilometre mesafedeki Durak köyü mevkiinde bir bölümü çöktü.
Yolun çökmesi sonucu bölgede yaklaşık 30 aracın mahsur kaldığı ve ilçeyle ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.
Bu arada yağış nedeniyle Durak köyünde de bazı evleri su bastığı öğrenildi.

Öte yandan selden dolayı 6 evin hasar gördüğü bildirildi. Dere yatağında evleri bulunan bir aileden 1 kişi kurtarılırken, ailenin 6 üyesinden ise haber alınamadığı belirtildi. 

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, sel felaketinin bugün akşam saat 17.30 sıralarında Şemdinli İlçe merkezinde meydana geldiğini belirtti. 

Tekin, "Olay, yağışlarla birlikte ilçenin çarşı merkezinde bulunan Şemdinli Köprüsü'nde meydana geldi. Kabaran Şemdinli Deresi, köprüyü tamamen tıkadı. Köprünün yakınında bulunan 6 kadar ev hasar gördü. Fırat Ailesi'nden Fahri Fırat yaralı olarak kurtarılırken, 6 kişilik ailesinin diğer fertlerinden ise halen haber alamadık. Orman ve Çevre Müdürlüğü'nün 4 katlı binası ise hazar gördü. Binanın çatısında 7 kişi mahsur kalmış durumda. İlçe kaymakamı Altuğ Çağlar ile görüşerek mahsur kalanların çatıdan kurtarılması için helikopter talebinde bulundum. Kaymakamın Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ile görüşmesi sürüyor. Hava muhalefeti el verirse helikopter gönderilecektir. Yüksekova Belediyesi'nden iş makineleri talebinde bulunduk. Ekipler halen bölgeye ulaşmadı. Bazı iş makinelerimiz, tıkanan Şemdinli Köprüsü'nün önünü açmaya çalışıyor. Öte yandan Şemdinli-Yüksekova Karayolu'nda bulunan Durak Köprüsü'nün de çöktüğü haberini aldık. Temennimiz can kaybının olmamasıdır. Yetkililerden isteğimiz, Orman ve Çevre Müdürlüğü çatısında mahsur kalan 7 kişi ile Fırat Ailesi'nden 6 kişinin biran önce kurtarılmasıdır. Halk, devlet el ele vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ise, iş makinelerini bölgeye gönderdiklerini belirterek bazı evlerin hasar gördüğünü, bölgede neler olup bittiğini ise daha sonra sağlıklı bir şekilde açıklayacaklarını söyledi.
İHA - A.A.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 21:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?