29
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞEMDİNLİ - HAKKARİ

Sınırda okul açılışı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesinde bulunan Ağaçlı köyünde 'Kimse Yok Mu Derneği' tarafından yapılan ilköğretim okulu düzenlenen törenle açıldı.


Irak sınırına sıfır noktada bulunan, 60 öğrencili Ağaçlı Köyü İlköğretim Okulu açılışına Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Yüksekova Kaymakamı Mehmet Ünal, Derecik Belde Belediye Başkanı Husret Dinç, Milli Eğitim İl Teftiş Kurulu Başkanı Kemal Seyitoğlu, AK Parti İl Başkanı Osman Kızılban, daire amirleri, Kimse Yok Mu Derneği yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Çelik, eğitim ve öğretimin telafisi olmayan bir gerçek olduğunu belirtti. Çelik, "Buradan kimse yok mu dedik, Irak sınırı dedik, sıkıntılar çok dedik. Biz yaparız dediler ve yaptılar, katkısı olan herkese teşekkür ederiz" dedi.


Konuşmanın ardından 2 derslikli, müdür odası ve öğretmen lojmanları bulunan okul hizmete açıldı. 200 bin YTL'ye mal olduğu bildirilen okulun açılışı esnasında Kimse Yok Mu Derneği tarafından 100 çocuğa giyecek yardımı yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 10:25:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?