27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞEMDİNLİ - HAKKARİ

Tahir Saklı güven tazeledi

AK Parti Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan, bölgedeki huzurun sağlanması için elbirliği içinde herkesin birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşması gerektiğini, kendisinin Kürt kökenli olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşı olmaktan iftihar ettiğini belirterek, "2 gündür Yüksekova'da kepenkler kapalıdır ve bu yanlıştır. Yüksekova'da bir İzmirli yok, bir İstanbullu yok. Yüksekova'daki esnaf Kürt kökenlidir. Bütün esnafların çekleri bankada yazılıyor, yazık günah değil mi? Bu hangi felsefeye giriyor" dedi.
Bugün kepenk kapama eylemi yapılan Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde AK Parti Şemdinli İlçe Başkanlığı'nın ikinci kongresi yapıldı. İlçedeki bir halı saha tesisinde yapılan toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan, halkın büyük oranının huzur istediğini söyledi. Bu gücün huzuru idame edeceğine inandığını belirten Zeydan, "Biz, huzur temininde sadece askerin polisin ortadan olmasını arzu etmiyoruz. Hükümet olarak huzurun temininde sizlerin derin gücünü görmek istiyoruz, sizlerle bu huzuru götürmek istiyoruz. Demokrasiyi, özgürlüğü, kişi hürriyetini sizlerle yapmak istiyoruz. Öbür tarafta asker ve polis bizim güvenliğimizi teminat altına alan güvenlik güçlerimizdir, bizim bir parçamızdır. Ancak huzur konusunda bizim onlara yardımcı olmamız lazım. Daha doğrusu kendimize yardımcı olmamız lazım" diye konuştu. Huzurun bozulması, mayınların patlaması halinde yatırımların istendiği gibi yapılamayacağına işaret eden Zeydan, "Şu anda birçok köyümüzde okulların yapılabilmesi, müteahhitlerimizin huzur içinde çalışabilmesi için sizin katkılarınız gerekiyor. Benim sizlerden istirhamım budur. Huzur bizim içindir, özgürlük de bizim içindir, demokraside bizim içindir. Hiçbir Hakkarili'nin zarar görmesini istemiyorum. Siz eğer Kürt kökenli iseniz ben de Kürt kökenliyim. Ama hepimiz de bu devletin, bu kanunların emrindeyiz, emrinde olmalıyız. Bu devletin vatandaşıyız o bakımdan hiç kimse bizim ne ırkımıza karşıdır ne bizi inkar etmektedir. Ben hiçbir zaman hiçbir yerde ben Kürt değilim diye bir kelime de kullanmadım. Ama Türkiye Cumhuriyeti devletinin de vatandaşıyım, bu vatandaşlıkla da iftihar ediyorum. Hiçbir şikayetimde yok. Çünkü bir yanlış, bir haksızlık görmedim. Elbirliğimizle birbirimize sevgi ile saygı ile yaklaşalım. Bu huzuru temin edelim. Huzursuzluk bize hiçbir şey vermez, birbirimizi kırmak, öldürmek, talan etmek hiç kimseye fayda vermez. Bakınız 2 gündür Yüksekova'da kepenkler kapalıdır ve bu yanlıştır, yanlış diyorum. Yüksekova'da bir İzmirli yok, bir İstanbullu yok. Yüksekova'daki esnaf Kürt kökenlidir. Bütün esnafların çekleri bankada yazılıyor, yazık günah değil mi? Bu hangi felsefeye giriyor. Sizin taktirlerinize bırakıyorum, böyle bir felsefe olmaz, biz yanlışa yanlış, doğruya doğru demeliyiz" şeklinde konuştu.
AK Parti Hakkari Milletvekili Fehmi Öztunç, Şanlıurfa Milletvekili Sabahattin Cevheri ve AK Parti Hakkari İl Başkanı Osman Kızılban'ın yanısıra çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda yapılan konuşmalarının ardından seçimlere gidildi. Tek listenin katıldığı seçimlerde, 216 kayıtlı üyeden oylamaya katılan 176'sının oyunu alan eski Başkan Tahir Saklı güven tazeledi.
.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 00:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?