20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞEMDİNLİ - HAKKARİ

Vali'den Aktütün mağdurlarına yardım

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Şemdinli ilçesi Aktütün köyünü ziyaret ederek terör mağduru 73 aileye toplam 146 bin YTL para yardımda bulundu. 

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Konur köyü Aktütün mezrasında 4 Ekim 2008 tarihinde meydana gelen terör saldırısı sırasında zarara uğrayan vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için Başbakanlık tarafından Şemdinli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'ne aktarılan 200 bin YTL tutarındaki ödeneğin Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Şemdinli Kaymakamı Hakan Şen ve ilçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen tarafından köylülere dağıtıldığı belirtildi. 

Önceki gün köyde düzenlenen bir törenle 73 hane reisine 2 bin YTL'lik çek halinde 146 bin YTL yardım dağıtıldığı ifade edilen açıklamada, "Aktütün'de meydana gelen terör olayının akabinde 73 aileye 100 YTL'lik gıda yardımının yanı sıra öğrencilere de çeşitli kırtasiye ve giyim yardımı yapılmıştır. Mevcut okula ek derslik yapılması için de Türk Eğitim Derneği ve TED Ankara Koleji öğretmen ve öğrencileri tarafından gönderilen 35 bin YTL'lik yardım da Şemdinli Kaymakamlığı'na bu maksatla kullanılmak üzere gönderilmiştir. 

2009 ilkbaharında ek derslik inşaatı da bitirilecektir. Mağdur olan vatandaşlarımıza bundan sonraki dönemlerde de aynı ve ayni ve nakdi yardımlar vakfımızca yapılmaya devam edilecektir. Okul ve yeni yol yapım çalışmaları da Hakkari Valiliği'nce 2009 yılı Mart ayında başlatılacaktır. Mağdur ailelere çeklerini veren Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını bir kez daha dile getirdi. 

Hakkari Valisi ve beraberindekiler köylülerle bir süre sohbet ettikten
sonra köy meydanına toplanan çocuklar ve okulda eğitim gören öğrencilerle de bir araya gelerek kendilerine çikolata ikramında bulunmuştur" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 16:22:24
Güncelleme :21 Aralık 2008 Pazar 16:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?