19
Mayıs
2024
Pazar
ŞEMDİNLİ - HAKKARİ

Yaralı köpek operasyonu

Hakkari'nin Şemdinli ilçe bir aracın çarpmasıyla dereye düşen köpeği, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü personeli yaralı olarak kurtardı.

Alınan bilgilere göre sabah saatlerinde plakası alınamayan bir aracın çarptığı köpek Pesan Çayı'na düştü. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan köpeği sularla boğuşurken gören Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü çalışanlarından Şamil Şen ve Ömer Geylan hemen yardımı koştu. Dereden çıkartılmaya çalışılan köpek, Şen ve Geylan'ın elinde ısırdı. Köpeği yaralı olarak kurtaran çalışanlar, Şemdinli Devlet Hastanesi'ne giderek tedavilerini yaptırdı, daha sonra yaralı köpeği çalıştıkları kuruma getirerek kuruttular. Şemdinli İlçe Tarım Müdürlüğü'ne götürüp veteriner hekimlere kontrol ettirdikleri köpeği tekrar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne getiren Şamil Şen ve Ömer Geyan;
 
"Köpeği kurtarırken hayli zorluk yaşadık ve yaralandık. Ancak kurtarılan bir can insan da olsa hayvan da olsa önemlidir. Herkes can kurtarmak için çaba göstermeli. Köpek iyileşmez ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hayvan Hastanesi'ne sevk edilecek" dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 20:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cansel bin IP: 88.253.19.xxx Tarih : 14.10.2009 11:51:21

ben köpekleri çok severim onun için bir köpeğim var yaralı evde napabilirim