23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Eğitim manzaraları

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Armutözü Köyü Yuvalı Mezrası İlköğretim Okulu'nda 4 yıl önce eğitim öğretim başlanmasına rağmen okulun tabelası bulunmazken, tesisat olmasına karşın da enerjinin olmadığı belirtildi.

Hakkari'den 50 kilometre uzaklıkta bulunan 17 hanelik ve 30 öğrencisi bulunan 2 derslikli Yuvalı Mezrası İlköğretim Okulu adeta kaderine terkedilmiş durumda. Devletin milyarlarca lira harcayarak yaptırdığı okulda eğitim gören öğrenciler her türlü imkansızlıklara rağmen okumaya devam ediyor.

Ancak okulun tabelasız olması ve tesisatı olmasına rağmen enerjinin olmaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen bilgisayar bu sebeple okula getirilmediği belirtildi. Zeki Salim isimli vatandaş kendi imkanlarıyla Hakkari'den 3 elektrik direği getirip dikmelerine rağmen okula enerji verilmediğini belirterek, okulun lojmanı olmadığı için gelen öğretmenlerin de çok büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

Okulun adeta kaderine terk edildiğini ileri süren Salim, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'her okula bir bilgisayar' projesi çerçevesinde okulumuza da bir bilgisayar gönderilmiş. Ancak elektriğini bağlı olmaması sebebiyle bilgisayarın Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kullanıldığını öğrendik. Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi bizim çocuklarımızda teknoloji ile tanışmak istiyor. Yetkililerin bir an önce okuldaki aksaklıkların giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 22:05:59
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 23:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?