18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Sınırdaki köy okula kavuştu

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı, İran'a sıfır noktadaki Çobanpınar Köyü sonunda okula kavuştu. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 15 Temmuz'da yapımına başlanan okul, 45 gün içinde eğitim ve öğretime hazır hale getirildi.

Tek derslikli, içinde erkek ve kız tuvaletlerinin de olduğu okulun 40 milyar liraya mal olduğu bildirildi. Okul inşaatının başlamasıyla birlikte sık sık Çobanpınar Köyü'ne giderek çalışmaları yerinde takip eden İlçe Kaymakamı Mustafa Öztaş, okulun depreme dayanıklı ve standartlara uygun yapıldığını belirtti.

Muhammen bedeli 150 milyar lira olan okul inşaatının 40 milyar liraya mal edildiğini kaydeden Öztaş, "Amacımız elimizden geldiği kadar eğitime yatırım yapmaktır. Bunu yaparken de çok sağlam bir bina kurmak lazım. Bu nedenle en şiddetli depreme bile dayanaklı sağlam bir okul inşa ettik.

10 yıl sonrada bir çocuğumuzun bu okulda burnu bile kanasa vicdan azabı çekerim. Aslında bu binayı çok daha ucuz bir maliyetle de bitirebilirdim ama masraftan kaçınmadım" dedi.

Okul yapılmasına en çok ise çocuklar ve vatandaşlar sevindi. Köy sakinleri, "Yıllardır okulumuz yoktu. Bu yüzden çocuklarımızı okutamadık. Okuma yazma oranı sıfırın altındadır. Okulumuzun yapılmasında büyük emeği geçen kaymakamımıza ve diğer devlet yetkililerine teşekkür ediyoruz" diyerek duygularını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 12:13:01
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 04:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?