3
Mayıs
2024
Cuma
IĞDIR

Akbabalara et ziyafeti

Iğdır'da ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan akbabalar için doğaya sakatat bırakılıyor.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, olumsuz hava koşullarından etkilenen akbabalar için Ermenistan-Türkiye sınırı mevkisindeki Tuzluca ilçe çöplüğüne sakatat ve et parçaları bıraktı.

Orman ve Su işleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, bölgede son günlerde etkisini artıran soğuk havanın en çok yaban hayatı olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Akbabaların, Tuzluca çöplüğüne sürekli uğradığını, yemleme çalışmasını bu mevkide yaptıklarını ifade eden Türkoğlu, "Biz müdürlük olarak doğal yaşam için seferber oluyoruz. Ekiplerimiz sürekli olarak doğal yaşam için yemleme çalışması yapıyor. Bu çalışmalarımızı kış mevsimi boyunca devam ettireceğiz" dedi.

Ermenistan ve Türkiye sınır noktasında yemleme çalışması yaptıklarını da anlatan Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Akbabalar bu bölgede oldukça yoğun görülürler. Bizim ilçe halkından isteğimiz ilçede telef olan hayvanları buraya getirmeleridir. Bu çalışma yapılırsa akbabalar için fayda sağlar. Bu hayvanlar leşlerini kısa sürede ortadan kaldırdıkları için biz bu hayvanlara 'doğanın çöpçüleri' diyoruz. Türkiye'de yaban hayatı azaldığı için bu hayvanların doğal besinleri azaldı. Bu hayvanlar genelde leş yerler. Kış mevsimi olduğu için bu hayvanların bakıma ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı soğuk hava ve kış boyunca akbabalar için doğaya et bırakacağız. Sadece akbabalar değil bütün yaban hayvanlar için yemleme çalışması yapıyoruz."

AA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2014 Perşembe 15:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?