20
Nisan
2024
Cumartesi
IĞDIR

Bir kasa domates 1 lira

IĞDIR'DA BİR KASA DOMATES 1 LİRAYA DÜŞTÜ

Iğdır'da 22 kilogram ağırlığındaki 1 kasa domates 1 TL'ye düşerek markette ve pazarda satılan 1 kilograma eş değer oldu.

Iğdırlı üreticiler tarlalarında topladıkları domatesleri, Iğdır Sebze Hali'nin yandaki boş arazide kasası bir TL'ye satmak üzere müşteri bekliyorlar.

Yusuf Abaş isimli çiftçi, yaptığı açıklamada, bu yıl domates ürettiğini, fakat alıcı bulamadığından, kasasını 1-1,5 liradan satmak zorunda kaldıklarını söyledi. Abaş, "Bu Ramazan gününde güneşin altında kavruluyoruz. Bir kasa domates yaklaşık 22 kilo geliyor. Bazen orucumuzu bile ihmal ediyoruz" dedi.

Yavuz Bostancı isimli Çiftçi ise; "Kasımcan köyünde üreticilik yapıyorum. Ama ekin para etmiyor, emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Hem bu dünyamızdan olduk, hem de öbür dünyamızdan olduk ve orucu da yedik. Ürettiğimiz ürünün kasası 1 lira ve manavdaki 1kilo fiyatına alıcı buluyor. Çoluk çocuk akşama kadar çalışmışız, 100 kasa domates toplamışız ve getirmişiz 100 TL veriyoruz. Bırakın karı, yevmiyemiz bile çıkmamış. Bu sene kavun-karpuz ekenler biraz daha şanslı. Düne kadar 30 kuruşa, alıcı buluyordu, şimdi ise zam geldi 50 kuruştan alıcı buluyor. Emeğimiz hiç oldu, mazot pahalı, gübre pahalı bu yıl zarar ettik" diye konuştu.

IĞDIR'DA BİR KASA DOMATES 1 LİRAYA DÜŞTÜ
IĞDIR'DA BİR KASA DOMATES 1 LİRAYA DÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 13:57:00
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 14:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?