5
Mayıs
2024
Pazar
IĞDIR

Yücel Özkarakaş


Iğdır’da eğitim ve öğretime destek veren Iğdırlı işadamlarına törenle plaket verildi.

Öğretmen Evi’nde düzenlenen törende konuşan Iğdır Valisi Musa Küçükkurt, eğitime destek veren işadamlarına teşekkür etti. Vali Küçükkurt, "Bu konuda ciddi gayret ve çalışma içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. ÖSS başarı grafiklerinde ülke genelinde ilimizin daha üst seviyelere çıkması için elbirliğiyle çalışılması gerekir. Iğdır ili ilk 10’un içine niye girmesin? Bizim çocuklarımızın ilk 10’a giren illerdeki çocuklardan neyi eksik? Çocuklarımızın geleceğini düşünmek zorundayız" dedi.

Törende konuşan Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan da "Biz bu kampanyanın arkasındayız. Esnafımızı da bu konuya daha fazla eğilmeleri için teşvik ediyoruz. Mesela Iğdır Lisesi’ne yapılan yardımda biz Sanayi ve Ticaret Odası olarak sadece aracı olduk, esas yardım ve katkıyı 3 işadamımız yaptı. Bu yıl Iğdır’daki esnafmızın devlete ödemesi gereken vergi 16 trilyon lira. Bu miktarın ciddi bir rakamı ’eğitime yüzde yüz destek projesiyle’ Iğdır’a eğitim olarak yansırsa buranın eğitim ve öğretim sıkıntıları bir nebze hafifler’’ dedi.

Daha sonra, Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası’nda yardım ve katkıda bulunan hayırsever iş adamları Hacı Veli Turan, H. Ali Parim , Himmet Taşdemir, Ataman Toksöz, Azer Bulut, Abdülcabbar Baştemur, Yücel Özkarakaş’a plaketleri verildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar