19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bakan Eker Aralık'ta

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kuş gribi vakasının Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk çıktığı yer olan Iğdır'ın Aralık İlçesi'nde bu sabah incelemelerde bulundu. Bakan Eker, ne olduğu bilinmeyen kanatlı hayvanların satın alınmamasını ve yenilmemesini istedi.

Tarım Bakanı Mehdi Eker, dün geldiği Iğdır'da sabah saatlerinde Aralık İlçesi'ne gitti. Burada ilçe giriş-çıkışlarında uygulanan dezenfeksiyon çalışmalarını izleyen Bakan Eker, görevlilerle bir süre konuştu. Ekiplere yaptıkları konunun önemini anlatan Bakan Eker, hastalıkla mücadelede dezenfeksiyon çalışmalarının önemli olduğuna değindi. Aralık Kaymakamlığı önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Bakan Eker, geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Bakan Eker, kuş gribinin ilk olarak burada ortaya çıktığını hatırlatarak, "15 Aralık'ta yaşanan ilk tavuk ölümünün ardından olayın takibine hemen başladık. Bütün kamu kuruluşlarıyla ortaklaşa sürdürdüğümüz bu mücadele, hastalığın izleri tamamen silininceye kadar devam edecek. Vatandaşlardan bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Özellikle şüpheli kanatlı hayvanlarla kesinlikle yakından temasınız olmasın. Hastalık belirtisi göstermeyen hayvanlarda da bu virüs olabilir. Biz hastalıkla mücadelede en kesin yolu seçiyoruz. İtlaf ediyoruz. Bunun için de bu mihraklardaki tüm kanatlı hayvanların itlafı gerekli. Biz de bunu yapıyoruz. Hayvanların parasını ödeyeceğiz, teslim etmekte tereddüt etmeyin. Saklamayın, bu daha sonra başımıza bela olabilir. Bugün Doğubeyazıt'ta 3. yavrumuzu da kaybettik. Mehmet Ali ve Fatma yavrumuzdan sonra sabah saatlerinde de Hülya yavrumuzu kaybettik. Dezefenkte çalışmalarına dikkat edin. Bugün sömestri tatiline giriliyor. Tedbirlere riayet edin. Tavuklara dokunmayın. Kanatlı hayvan tüketimi yaparken denetimi ve kontrolü yapılmış olanlardan alın, gerekli kurallar içerisinde pişirin" dedi.

Bakan Eker, daha sonra Kaymakam Mehmet Nuri Başaran'dan ilçede yapılan çalışmalarla ilgili brifing aldı. Bakan Eker daha sonra Vali Halil Ulusoy ile birlikte hastalığın tespit edildiği Köprüler Mahallesi'nde dezenfekte çalışmalarını yerinde inceledi. Burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Bakan Eker, "Bu hastalıkla mücadelede toplumu bilinçlendirmek için başta Milli Eğitim, imamlar, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde halkımızı bilinçlendirmeliyiz. Bu anlamda yerel ve yaygın basına da görev düşüyor. Vatandaşların kafasını karıştıracak bilgilerden ziyade pratik çözümler anlatılmalı. Hastalık burada 15 Aralık'ta çıktı, 26 Aralık'ta tespit edildi. Ancak ilk aşamadan itibaren gerekli tüm tedbirler alınmıştır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 12:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?