26
Mayıs
2024
Pazar
TUZLUCA - IĞDIR
Belediye Sayfaları

90. yıl coşkusu

TUZLUCA'NIN KURTARILIŞININ 90. YILDÖNÜMÜ

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 90. yıldönümü törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Iğdır Valisi Amir Çiçek, İlçe Kaymakamı Murat Sarı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Akış, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Belediye Başkanı Ahmet Said Sadrettin Türkan, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlanan törende bir konuşma yapan Iğdır Valisi Amir Çiçek, Tuzluca ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümünün haklı gurur ve sevincini yaşadığını belirtti. Vali Çiçek, "Dün olduğu gibi bugünde aynı birliktelik, dayanışma, sevinç ve gururla dolu bir tarihin anısı ile bir araya geldik. Yokluklar ve büyük zorluklar içerisinde düşman işgalinden kurtuluş mücadelesi veren Tuzlucalılar eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazarak bu güzel ilçemizi düşman işgalinden kurtararak bize bırakmışlardır. Bu destanın var oluşu, hürriyetine adamış bir milletin ve onun aziz kahramanlarının başarısıdır" dedi.

Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Said Sadrettin Türkan ise, Kurtuluş Savaşı'nda hayatını kaybedenleri rahmet ve şükranla anarak, "Tarih boyunca tüm kıtada at koşturan ve bütün dünyaya hükmeden, gittiği yere medeniyet, adalet, hoşgörü, dayanışma, barış ve kardeşlik götüren bir ecdadın torunları olarak, ülkemizin ve memleketimizin ilerlemesi, gelişmesi için kin, nefret, husumet ve ırkçılığın olmadığı, kardeşliğin, dayanışmanın, barış ve huzurun olduğu durumlar inşa etmeliyiz. Çünkü bütün dünya ırkçılıktan, kin ve nefretten çok çekti" dedi.

Öğrencilerin çeşitli şiirler okuduğu törende, Kafkas Dans Ekibi'nin bıçaklı ve ateşli gösterisi ise seyirciler tarafından dikkatle izlendi. Tören resmigeçitle sona erdi.

TUZLUCA'NIN KURTARILIŞININ 90. YILDÖNÜMÜ
TUZLUCA'NIN KURTARILIŞININ 90. YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 18:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?