1
Haziran
2024
Cumartesi
TUZLUCA - IĞDIR
Belediye Sayfaları

Kentsel dönüşüm başladı

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Başbakanlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından konut ve iş yerlerinin yapımının yanı sıra, belediye projeleri büyük bir süratle devam ediyor.

Kış mevsimine girilmesi sonucu ara verilen TOKİ inşaat çalışmalarına, ilkbahar mevsimi ile beraber tekrar başlandı. Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Tuzluca’yı adeta bir şantiyeye çevirdiklerini belirterek, bir taraftan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ inşaatına, bir taraftan içme suyu şebeke değişim projesine, yine ilçe genelini kapsayacak Kanalizasyon Projesi'ne, Aşağı Mahalle’deki çalışmalara ve Yeni Mahalle’de park yapım çalışmaları ve diğer faaliyetlere ilkbahar ile beraber start verildiğini söyledi.

Başkan Türkan, TOKİ binalarının daha inşaat halinde bile Tuzluca’ya renk kattığını, uzaktan ve yakından güzel bir görüntünün oluştuğunu, binaların tamamlanması ve çevre düzenlemesinden sonra asıl manzaranın ve canlılığın o zaman olacağını vurguladı. Türkan, iş yerleri ve konutların tamamlanması ile beraber ilçedeki konut ve iş yeri ihtiyacının da büyük oranda biteceğini de belirtti.

Türkan, yaptıkları hizmetler sonucunda adeta Tuzluca’nın çehresini değiştirdiklerini ve bu değişimlerin de, durmadan devam edeceğini çünkü: ‘‘Tuzluca’da Değişim Zamanı’’ sloganı ile yola çıktıklarını belirterek, Tuzluca’nın ve Tuzlucalıların hak ettiği hizmet ve değerlere kavuşacağını özellikle belirterek, vatandaşlardan biraz daha sabırlı olmalarını beklediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2012 Perşembe 19:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?