31
Mayıs
2024
Cuma
TUZLUCA - IĞDIR
Belediye Sayfaları

Aras kabarınca

Kars-Iğdır sınırında Aras nehrine uçan bir otomobilde olduğu sanılan şahsı azgın sularda arayan sivil savunma ekibinden Sabri Yükselen, botun alabora olması nedeniyle suya düştü.

13 Mayıs 2007

Yükselen'i boğulmaktan polis memuru dalgıç Recep Keser kurtardı.


3 gün önce gece saat 23:00 sıralarında 06 KPC 45 plakalı otomobille Iğdır'ın Tuzluca ilçesinden Tezekçi köyüne giden Ahmet Yüce (50), sel suları nedeniyle bağlantı kısmı yıkılan köprüden Aras Nehri'ne uçtu. İlk 2 gün aramalara rağmen bulunamayan Ahmet Yüce'nin otomobili köprüden 3 kilometre mesafedeki İncesu köyü civarlarında görüldü. Bunun üzerine kamu kurumlarına ait çok sayıda kurtarma ekibi olay yerine geldi. Bir yandan da Ermenistan sınırına kadar nehir kenarında arama yapıldı. Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı da olay yerine gelerek kaybolan şahsın yakınlarına teselli verdi. Vali Karahisarlı, cesedin nehir tarafından sürüklenme ihtimali nedeniyle sınır boyunca arama yapılabilmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri ile görüşme yaptı. Vali Karahisarlı bir yandan Ermenistan'a yazı göndererek Ermeni yetkililerin durumdan haberdar edilmelerini sağlarken diğer yandan Malatya 2. Ordu Komutanlığı ve Van Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek kurtarma ekibi istedi. Van Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup
Amirliği'nden dalgıç ekibi Aras nehrine daldı ancak araca ulaşamadı. Malatya 2. Ordu Komutanlığı'ndan bir helikopter ise bölgede çalışma başlattı. Gün boyu devam eden çalışmalar sonunda Ahmet Yüce'nin araçta bulunup bulunmadığı anlaşılamadı.


Ahmet Yüce'nin yakınları ise 3 gündür arama çalışmalarını takip ediyor. Ahmet Yüce'nin 4'ü erkek 8 çocuğu, nehir kenarında ağıt yakarken, anne Elmas Yüce de oğlunun bulunması için görevlilere yalvardı. Günlerdir araca ulaşılamaması ve Yüce'nin araçta olup olmadığının anlaşılamaması, yakınlarını daha da üzüntüye boğdu.


Kars Emniyet Müdürlüğü Sivil Savunma Birliği'nde görevli dalgıç Recep Keser olay yerine çağırıldı. Recep Keser, suya tek başına dalıp araca ulaşmak istedi ancak bunun büyük bir tehlike olabileceği düşüncesiyle botla gidilmesine karar verildi.
Kalın iple bağlanan bot Aras nehrine bırakıldı. Bu sırada yaşanan bir aksilik nedeniyle Kars Belediyesi'nde görevli dalgıç Eşref Aydın bottan indi. Polis memuru dalgıç Recep Keser ve Kars Sivil Savunma uzmanı Sabri Yükselen'i taşıyan bot azgın sularda yol almaya başladı. Araca yaklaşan bottakilerin "İpi salıverin" şeklindeki uyarılarını "İpi çekin" şeklinde anlayan vatandaşların botu çekmeye çalışmasıyla bot alabora oldu. Botun su almasıyla birlikte sivil savunma uzmanı Sabri Yükselen nehire düştü.

Bu sırada polis memuru dalgıç Recep Keser de suya düştü. Keser bir eliyle botu tutarken bir eliyle de Yükselen'i yakalayarak akıntıya kapılmaktan kurtardı.

Yükselen'in akıntıya kapıldığını düşünen vatandaşlar çığlık atmaya başladı. Bu arada azgın sularla boğuşan Keser ve Yükselen güçlükle kıyıya ulaştı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 14:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?