28
Mayıs
2024
Salı
TUZLUCA - IĞDIR
Belediye Sayfaları

Aşılamayacak engel yok

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı ziyaret ettiği Tuzluca İlçesi'nde yaptığı konuşmada, gayretli olunması halinde aşılamayacak engel bulunmadığını söyledi. 

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı Tuzluca İlçesi'ne bağlı Hadımlı Köyü yakınlarında Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nce belirlenen sahada erozyon ve çölleşmeye karşı mücadele ve ağaçlandırma çalışmasını başlattı. 

Törende konuşan Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, öğrencilere ve vatandaşlara seslenerek "Memleketimiz güzel, toprağımız güzel. Bizler gayretli olduğumuz sürece aşılamayacak hiç bir engel yoktur . Bizler devlet olarak buraları ağaçlandırmakla, hem erozyana karşı toprağı koruyup, hemde burdan yetişecek badem,ceviz gibi meyveleri siz vatandaşlarımızın istifadesine sunarak sizlere katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Sizlerden isteğimiz yeni yeni projeler geliştirerek karşımıza çıkmanızdır. " diye konuştu.
Çevre ve Orman Müdürü Taner Tazegün de Türkiye'de her yıl erozyon sonucu 250 milyon ton, yaklaşıkr Kıbrıs adasının 10 santim kalınlığı kadar verimli toprağın erezyonla dere ve denizlere akıp gittiğini belirtti. Tazegün "Oysa 1 milim toprağın oluşması için binlerce yıl beklenmesi gerekmektetir. Bu alana 3 ton badem ve meşe tohumu ekilecektir. Bu da önümüzdeki baharın 900 bin adet badem ve meşe fidanının yeşermesi demektir". dedi 

Vali Karahisarlı, daha sonra öğrencilerle birlikte fidan dikti. 

Törene Vali Saim Saffet Karahisarlı, Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Aras EDAŞ İl Müdürü Zafer Türüt, Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabayır, İl Jandarma Alay Komutanı Kaymakam Ali İpek ve daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

VALİ'DEN SOSYAL RİSKİ AZALTMA PROJESİ KAPSAMINDA AÇILIŞ
Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, daha sonra, kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) , Sosyal Riski Azaltma projesi kapsamında yapılan Levent Gültekin'e ait elektrikçi dükkanının açılışını yaptı. 

Vali Karahisarlı, açılışta yaptığı konuşmada da "Devletimiz güçlü ve büyüktür. Yeter ki, siz vatandaşlar proje hazırlayarak bizlerden destek isteyin" dedi. Vali Karahisarlı, proje sahibi Levent Gültekin'e tavsiyelerde bulunarak "Yeter ki, dürüst ve sağlam çalış, sen sağlam ve kaliteli iş yaparsan, herkes 'filan yerde işine sadık ve sağlam ve kaliteli iş yapan var' der, sen de ekmeğini rahatlıkla kazanırsın" diye konuştu. Açılışta Vali Karahisarlı'ya bu yıl yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi. 

Öte yandan Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Tuzluca köylerinde çalışan Köy Hizmetleri ve yol yapım ekiplerine sürpriz bir ziyarette bulundu. Ekiplerin çalışmalarını kontrol eden Vali Karahisarlı, işçilerin yemek davetlerini geri çevirmeyerek kumanyalarından tattı. Vali Karahisarlı , işçilere işlerinin önemini belirterek beraberindeki heyetle birlikte ilçeden ayrıldı.
iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 10:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?