22
Mayıs
2024
Çarşamba
TUZLUCA - IĞDIR
Belediye Sayfaları

Iğdır'da dağcılar hayat kurtardı

Iğdır'ın Tuzluca İlçesi'nde tırmanış için bulunan dağcılar, yolda karşılaştıkları kazada yaralanan vatandaşları hastaneye ulaştırdı. 

Tuzluca'nın Hadımlı ve Sarıabdal köylerine rutin tırmanışlarına giden Iğdırlı dağcılar Zafer Gürel, Bilgihan Ova, Akın Aras, Seyit Hüseyin Çeçen, Akdiz Köyü'ne canlı hayvan ve eşya götürürken, Kızıldüz mevkiinde uçuruma yuvarlanan Yadullah Oruç yönetimindeki 76 AN 210 plakalı kamyonetteki yolcuların imdadına yetişti. Olay yerinde yaralı vatandaşlara ilk müdahaleyi yapan dağcılar, araçlarıyla kazada yaralanan Kulu Karaduman, İrfan Karaduman ve Yadullah Oruç (30) adlı vatandaşları Tuzluca Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı. Hastanede ilk müdahalesi yapılan yaralılar tedavi altına alındı. 

Dağcılardan Bilgihan Ova ve Zafer Gürel, "Geçen yıllarda yollar kapalı olduğundan dağ köylerimizdeki hasta vatandaşlarımız hastaneye gidemiyordu. Bu yıl KÖYDES Projesi kapsamında Tuzluca Kaymakamı Ali İpek'in gayretli çalışmaları sonucu bu yıl yolları yapılan ve sürekli açık tutulan dağ yollarına taksi başta olmak üzere diğer bütün araçlar girebiliyor. 
Tırmanışa giderken böyle bir kazayla karşılaşmamız bizi üzerken, birlikte tırmanışa gittiğimiz anestezi uzmanı arkadaşımız Akın Aras'ın olay yerindeki serin kanlı tavrı ve Seyit Hüseyin Çeçen'in aracın başında beklemesi ve araçta bulunan yaralı ve sağ büyükbaş hayvanlara sahip çıkması, daha sonra olay yerine çağrılan hasta yakınlarının teşekkürüne mahzar oldu. Olaya soğukkanlı bir şekilde yaklaşıp hastaları Tuzluca Devlet Hastanesi'ne ulaştırdığımız için mutluyuz" dedi.
İha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2007 Pazar 12:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nustafa daghan IP: 85.105.246.xxx Tarih : 1.05.2007 13:56:21
allah razı olsun size