18
Mayıs
2024
Cumartesi
TUZLUCA - IĞDIR
Belediye Sayfaları

Köylerde ekmek sıkıntısı

Iğdır’ın Tuzluca İlçesi’ne bağlı Hamurkesen Köyü’nde Ruslar’dan kalma tarihi değirmen, suların donması nedeniyle çalıştırılamayınca köylüler un sıkıntısı çekmeye başladı.

150 yıl önce Ruslar tarafından yapılan tarihi değirmenin suyun donması nedeniyle çalışamaz duruma gelmesi, Hamurkesen, Aliköse, İnce, Karakoyunlu, Haraba, Sutaşları, Karaağaç, Karacaören, Ünlendi, Nahırkıran köylülerini mağdur etti. Tarihi Hamurkesen Değirmeni’ni çalıştıran 76 yaşındaki Ahmet Arslan, 3 su değirmeninden birisinin bozuk olduğunu, diğer ikisini ise suların donması nedeniyle çalıştıramadıklarını söyledi.

Ahmet Arslan, "Bu değirmen, dedelerimizden Molla Kasım ve Hacı Talip Zeynolov zamanından kalma. Rus Kumandanı Yüzbaşı Jelevkov’un katkısıyla 150 yıl önce kurulmuş tarihi bir değirmen. O zamandan beri hep çalışıyordu. Bu yıl havalar soğuk gidince sular dondu. Saatte 13 kilogram buğdayı un haline getiren değirmen, buralar için çok şey ifade eder. Kaç kilometreden at, eşek sırtında gelen buğday çuvallarını un haline getiriyorduk. Değirmenin çalışamaz durumda olması, yüzlerce aileyi sıkıntıya soktu. Tuzluca yolları bozuk. Köylü, ilçeden de ekmek getirtemiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 12:30:59
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 12:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tohit çaça IP: 81.213.85.xxx Tarih : 5.04.2005 18:58:34
köylerle ilgili haber çalışmanız çok güzel yalnız tüm köylerin özellikle kendi köyüm olan çiçekli köyünün resimlerini ve ora ile ilgili haberler ve köyün tarihçesini yayınlarsanız çok sevinirim.iyi çalışmalar dilerim.