24
Mayıs
2024
Cuma
TUZLUCA - IĞDIR
Belediye Sayfaları

Köylüler düvelerine kavuştu

IĞDIR'DA DÜVE DAĞITIMI

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde düzenlenen törenle köylülere 300 adet gebe düve dağıtımı yapıldı.

İlçeye bağlı Gaziler köyünde düzenlenen düve dağıtım törenine Iğdır Valisi S. Saffet Karahisarlı, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Jandarma Alay Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Selçuk Boz, Tuzluca Kaymakamı Bahadır Güneş, Tarım İl Müdürü Yusuf Yıldırım ve kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Vali Saim Saffet Karahisarlı, devletin her zaman bütün vatandaşların yanında olduğunu belirterek, “Devletimiz, çiftçilerimizin kalkınması için çeşitli olanaklar sunuyor. Tarım ve hayvancılık alanında yeni alanlarda çalışmalar yapılmalı. Kooperatifler kurularak birlik ve beraberlik içinde güçlü bir şekilde çalışılmalıdır. Bir inekten ayda 5 ton süt alınıyor, bu da aileler için ciddi bir gelirdir. Elde edilen süt birleştirilerek iyi değerlendirilirse kazanç daha artar. Biz bu hayvanlardan verim bekliyorsak onların da bakımlarına dikkat etmeliyiz” dedi.

Tarım İl Müdürü Yusuf Yıldırım ise, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 2009 yılı yatırım programı kapsamında desteklenen tarımsal kalkınma kooperatifi tarafından uygulanan proje kapsamında 300 adet simental cinsi gebe düvenin ihale ile alındığını ve her birinin canlı ağırlığının 500-700 kilogram arasında değiştiğini kaydetti. Yıldırım, “Bir inekten alınan süt, ailenin bir aylık geçimini sağlar. Elde edilen süt, kurulan kooperatiflerde değerlendirilecek. Devletimiz hayvancılığa ve kooperatifçiliğin yanında yem fabrikalarının kurulması alanında da çiftçilerimize destek veriyor” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından çekilen kura ile düvelerin dağıtımı yapıldı. Vali Saim Saffet Karahisarlı ve beraberindeki heyet, kurulan ahırları gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

IĞDIR'DA DÜVE DAĞITIMI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 15:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?