31
Mayıs
2024
Cuma
TUZLUCA - IĞDIR
Belediye Sayfaları

Özürlü kardeşler yardım bekliyor

Iğdır'ın Tuzluca ilçesi Sürmeli köyünde 6 nüfuslu Karaboğa ailesinin çocuklarının hepsi cüce ve sakat. Yetkililerden yardım bekleyen anne Adile Karaboğa, "Çocuklarım sakat. Bu nedenle okula gidemiyorlar. Çocuklarımın tedavisi için yardım bekliyoruz" dedi. 

Tuzluca ilçesi Sürmeli köyünde oturan 6 nüfuslu Karaboğa ailesinin çocukları Aslı(21), Yasemin(8), Bahar(7), Fatma(13) ve Neslihan(19) yetkililerden yardım bekliyor. Kocası Nurettin Karaboğa'nın 3 yıl önce öldüğünü anlatan dertli anne Adile Karadağ, "5 çocuğuma komşuların yardımı ile bakıyorum. Bir ayağı eğri olan kızım Yasemin okumayı seviyor. Sakat olduğu için sırtımda her gün okula götürüp getiriyorum. Ameliyat olması durumunda iyeleşeceğine inanıyorum. Bu nedenle yetkilerden yardım bekliyorum" diye konuştu. 

Anne Adile Karaboğa, "Cahil olduğumuz için bu kadar çocuk yaptık. Kocam öldüğünde de ortada kaldık" şeklinde konuştu. 

Resim öğretmeni olmak isteyen 8 yaşındaki Yasemin, "Okumayı çok seviyorum. İyileşmek istiyorum. Ben de diğer arkadaşlarım gibi oynamak istiyorum. Ama ayağımı basamadığım için bunları yapamıyorum" İfadelerini kullandı. 

Büyük abla 21 yaşındaki Aslı ise, "Biz bir şey istemiyoruz. Kardeşimiz ameliyat edilsin, yürütülsün, o bizi mutlu eder " diyerek yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 18:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut ayna IP: 78.169.165.xxx Tarih : 9.09.2008 23:14:30

ben bu aileye yardım etmek isterim tabiki diğer vatandaşlarımızın yardım elini uzatmasını bekler ve bunun bizim toplum görevimiz olduğunu8 bilelim