18
Mayıs
2024
Cumartesi
TUZLUCA - IĞDIR
Belediye Sayfaları

Şehitlere karanfilli anma

ŞEHİTLER ANISINA ARAS NEHRİNE BİR KARANFİL

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM DER) yöneticilerinin ziyaret ettiği Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sabrettin Türkan, 90. kurtuluş yıldönümünde Ermeni çeteleri tarafından katledilen şehitler anısına Aras nehrine bin karanfil bırakacaklarını kaydetti.

ASİM DER Başkanı Göksel Gülbey, yöneticilerinden Ali İshak Altun ve Murat Akkuş ile birlikte Başkan Türkan'ı ziyaretinde, Ermeni mezalimin en çok yaşandığını yerlerden birinin de Tuzluca olduğunu belirtti. Başkan Ahmet Sait Sabrettin Türkan'ın ailesinden önde gelen 7 büyüğünün de Ermeni çeteleri tarafından vahşice başları kesilerek şehit edildiğini ifade eden Gülbey; "Başkanımızın bu konuda çok hassas olduğunu biliyoruz. Tuzluca Belediyesi'ne ait internet sitesinde Ermeni katliamları ve Ermeni diasporasının yapmış olduğu haksız iddialarla ilgili derneğimizin çalışmalarına yer vermesi, bu konuda kendisinin ne kadar duyarlı olduğu gösteriyor. Biz başkanımızla birlikte aldığımız karar doğrultusunda Tuzluca ilçesinin Ermeni çeteleri ve Rus işgalinden kurtuluş yıl dönümünde şehitlerimizi anısına bir program tertip etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sabrettin Türkan ise Tuzluca'nın kurtuluşunun 90. yıl kutlanmalarında Ermeni çeteleri tarafından katledilen şehitler anısına Aras nehrine bin karanfil bırakacaklarını kaydetti. Türkan "30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesi ile ordumuz bölgeden çekilince bölgemiz Ermenilerin mezalimine uğramıştır. Bölgede büyük bir Ermeni devleti kurmak isteyen Hınçak ve Taşnak cemiyetleri, akla gelmedik işkence ve katliamlar yapmışlardır. Bu katliamlardan günümüze birçok toplu mezar kalmıştır. 1986 yılında Gedikli, Oba ve Hakmehmet köylerindeki toplu mezarlar açılmış, yetkililer tarafından tescil edilerek dünya kamuoyuna duyurulmuştur" dedi.

Osmanlı arşivlerinden aktarılan kaynaklara göre, Ermeni terör örgütlerinin Tuzluca bölgesinde 1919'da bin 96, 1920'de 880 haneyi tamamen yok edildiğini hatırlatan Başkan Türkan "Bugün gerek ilçe merkezinde ve gerekse köylerimizde kendim ailem de dahil her evde şehit verildiğini görülmektedir. Bizzat o günleri yaşamış canlı şahitleri dahi bulunmaktadır "şeklinde konuştu.

ŞEHİTLER ANISINA ARAS NEHRİNE BİR KARANFİL
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 13:01:49
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 14:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?