19
Mayıs
2024
Pazar
TUZLUCA - IĞDIR
Belediye Sayfaları

Traktörler aşırı yük alıyor

Kars ve ilçelerinden Iğdır’a saman getirip satan traktör sürücülerinin kuralları ihlal ederek yüksek ve geniş yükleme yapmaları trafiği tehlikeye düşürüyor. 

Iğdır Jandarma trafik timleri kural ihlali yapan traktörlere yönelik başlattıkları uygulamaları arttırdılar. Yol boyunca kontrollerini sürdüren trafik timleri bu türdeki traktörleri durdurarak hem araçlarını bağlıyorlar hem de para cezası kesiyorlar. Buna rağmen bazı sürücüler kurallara uymamaya devam ediyorlar. 

Son olarak Tuzluca yolunda durdurulan traktörler trafikten men edildi ve sürücülerine para cezası uygulandı. Trafik timi yetkilileri, vatandaşların mal ve can emniyetini sağlamak amacıyla denetimleri sıklaştırdıklarını, kimsenin ekmeğiyle oynamak veya onlara eziyet etmek gibi niyetlerinin bulunmadığını söyleyerek, herkesin trafik kurallarına uymaları gerektiğini belirttiler. 

Yetkililer ayrıca, kurallara uymayanlara gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını da kaydederek, trafiği tehlikeye düşüren sürücülere göz açtırmayacaklarını vurguladılar.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?