22
Mayıs
2024
Çarşamba
TUZLUCA - IĞDIR
Belediye Sayfaları

Vali Karahisarlı'nın Tuzluca ziyareti

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı. Tuzluca ilçesinde vatandaşlarla sohbet ederek sorunları Garnizon Komutanı Albay Osman Nuri Erkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, İl Genel Meclis Başkanı İdris Akkuş ve çok sayıda daire müdürünün katıldığı gezide Vali Karahisarlı, ilk olarak görevine yeni başlayan Tuzluca Kaymakamı Şuayip Gürsoy'u makamında ziyaret etti.

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı ve beraberindeki daire amirleri Tuzluca'da Kaymakamı Gürsoy'u ziyaret ederken yağmur yağması sebebiyle köy gezilerinden vazgeçti.

Tuzluca Belediye'sine ziyarette bulunan Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Belediye Başkanı İsmet Yüce'den ilçenin sorunlarını dinledi.

Tuzluca merkezdeki Iğdır Caddesi’nde bir süre vatandaşların arasına giren Karahisarlı, sorunları dinledi. Etrafına toplanan vatandaşlarla tek tek ilgilenen Karahisarlı, :" Bizi yaratan yüce Allah kimseyi birbirinden üstün yaratmamıştır. Kutuplarda yaşayan insanlar yaşamlarını sadece balık yiyerek sürdürebiliyorlar. Hepside hayatlarından memnunlar. Bizim ülkemizde herkese yetecek, iş, aş var. İnsanlarımız ülkemizin en güzel yerlerinde gidip yaşayabiliyor ve kimse kimseden senin soyun, kökün nedir. Kimsin demiyor. Diyemez de. Ancak son zamanlarda bizi birbirimize düşüren şer odakları, çocuklarımızı kandırıp dağa çıkarıyorlar. Ülkemizi bölmeye çalışıyorlar. Kimsenin bu ülkeyi bölmeye gücü yetmez. Ama ekonomik olarak bizi geri düşürdükleri gibi askerlerimizi şehit ediyor ve ocakları söndürüyorlar. Herkesi evladına sahip olsun. Biz çocuklarımızı bilimde, teknikte yarıştırmamız gerekir. Onları okutun ve eğitimin en üst seviyesini kendilerine verin. Devlet olarak çocuğunu okutma imkanı olmayan ailelerin çocukların biz okutuyor, eğitimi için gerekli her ne gerekliyse yardımda bulunuyoruz. O çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlar mutlaka ellerine kalem almalıdır. Onlar bilgisayarlı okullarda eğitim görmelidir. Sizden çocuklarınıza sahip çıkmanızı devlet olarak istiyoruz." dedi.

Vatandaşlar da devletin valisinin kendileri ile sohbet etmesinden ve halkın içine girerek sorunlarını dinlemesinden memnun olduklarını ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 13:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir hanay IP: 88.247.140.xxx Tarih : 19.11.2007 21:06:55

butun yüce ailesinin basi sagol allah mekanını cennet etsin erdem.ler ölmez vatan bölünmez