16
Mayıs
2024
Perşembe
TUZLUCA - IĞDIR
Belediye Sayfaları

Vali Tuzluca'da açılışlara katıldı

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Tuzluca İlçesi'nde bir dizi açılış gerçekleştirdi. 

Beraberinde daire müdürleriyle Tuzluca'ya giden Vali Karahisarlı, Mehmet Celayir tarafından 320 bin YTL'ye yaptırılan halı sahanın açılışını yaptı. 

Vali Karahisarlı, açılışta yaptığı konuşmada “İlimizde ve ilçemizde bu gibi açılışları yapmak bizleri çok memnun ediyor. Ben burada Mehmet Celayir'i kutluyorum ve destekliyorum. Yapmış olduğu bu halı saha ilçe için ve özellikle gençlerimizi spora yönlendirmek adına çok güzel ve anlamlı bir adım olarak değerlendiriyorum. Bizim insanımız her şeyin en iyisine layıktır. Bu sporda da böyledir, diğer alanlarda da” dedi . 

Sahanın açılışında başlama vuruşunu yapan Vali Karahisarlı, davetlilerle Tuzluca'daki daire amirlerinin karşılaştığı maçı izledi. Müsabakaya İlçe Kaymakamı Ali İpek, İlçe Belediye Başkanı İsmet Yüce, AK Parti İlçe Başkanı Bekir Can ve ilden gelen daire müdürleri katıldı .Yapılan maçta Iğdır'dan gelen heyet, Tuzluca karmasını 7-3 mağlup etti. 

TUZLUCA'YA MODERN EKMEK FABRİKASI 

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, daha sonra Serkan Taşdemir tarafından son teknoloji ile yapılmış ekmek fabrikasının açılışını yaptı. Toplam 195 bin YTL' ye mal olan fabrikanın açılışını yapan Vali Karahisarlı, işyerini gezerek bilgi aldı. Vali Karahisarlı, ekmek fabrikasından bir ekmek satın aldı, kedisine ikram edilen simitleri dışarıda bekleyen çocuklara dağıttı. Karahisarlı, açılışa getirdiği bir buket çiçeği fırın sahibi Serkan Taşdemir'e verdi. 

PASTANE AÇILIŞI 

Vali Karahisarlı, İbrahim Aldemir tarafından yaptırılan pastanenin açılışını yaptı. Vali Karahisarlı, açılışta onuruna yapılan yaş pastayı kesti ve işyeri sahibine çiçek takdim etti. Bu arada Ababey Tuğla Fabrikası sahibi Nevruz Ababey “Ben 35yıl dışarıda çalıştım ve tüm birikimimi Tuzluca Tuğla fabrikasına yatırdım. Benim sorunum fabrikanın yanından geçen sulama kanallarından sızma olduğundan kiremit kurutma ocaklarından çıkan su, tuğlamızın kalitesini düşürmekte,bundan dolayı zarar görmekteyiz” şeklinde konuştu. Vali Karahisarlı ise yetkililere talimat vererek yerinde incelenerek sorunu çözülmesini istedi. 

Açılışlara Iğdır Valisi Saim Saffet Karahsarlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Kaymakamı Ali İpek, Belediye Başkanı İsmetYüce, Emniyet Amiri Bekir Can, AK Parti İl Başkanı Ömer Armağan, AK Parti İlçe Başkanı Bekir Can ve çok sayıda davetli katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2007 Pazar 14:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?