19
Mayıs
2024
Pazar
TUZLUCA - IĞDIR
Belediye Sayfaları

Vali'den 2007 değerlendirmesi

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, 2007 yılı içinde kentte meydana gelen asayiş olaylarını değerlendirerek, huzurlu bir yıl geçirildiğini belirtti.

Polis Evi’nde düzenlenen ve Jandarma Alay Komutanı Osman Nuri Erkan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ve Emniyet şube müdürlerinin katıldıkları basın toplantısında konuşan Vali Karahisarlı, '' Güvenlik güçlerimiz Iğdır'ın huzuru için gece gündüz çalışmaktadır. Bunun ispatı da dün gece araç yakma teşebbüsünde suçluların suçüstü yakalanmalarıdır. Bu olay büyükşehirlerde yapılan araç yakma eylemi ile aynı amacı taşımaktadır" dedi.
Anne ve babalara seslenen Karahisarlı,'' Çocuklarınıza sahip çıkın, çocuklarınız nereye gidiyorlar, kimle arkadaşlık yapıyorlar. Yanlış mı? doğru mu yoldalar kontrol edin. Suç işleyen çocuklar bizim çocuklarımızdır. Onlara sahip çıkmamız gerekir. Kandırılmalarına izin vermeyin" diye konuştu.

Çocukların eğitimine önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Karahisarlı, ''Herkes çocuğuna sahip çıkmalıdır ve insan için en değerli varlık olan evlatlarını okutmalıdır. Okutmakla da iş bitmiyor. Onları vatan, millet, anne, baba sevgisi ile büyütmeli. Topluma kazandırmalıdır. Bu yapılmadığı taktirde ülkemizin huzurunu bozmak isteyen kişilerin eline düşerek suç işlemek zorunda kalıyorlar.'' dedi.

Bir gazetecinin Iğdır Milletvekili Pervin Buldan olayını sorması üzerine Vali Karahisarlı, ''Konu ile ilgili bilgim yok. Bu konuda yorum yapmam uygun olmaz. Soruşturma sürüyor. Yalnız şunu hiç kimse unutmasın ki devletimiz her şeyi iyi biliyor takip ediyor. Yapılanlar suçlunun yanına kar kalmaz. Herkes yaptığı kanunsuz işin hesabını verir. Bugün terör ve suç örgütleri insan ve uyuşturucu kaçakçılığı yaparak kazanç sağlamaya çalışıyor bu işler organize işler. Devletimiz de kararlılıkla bu kaçakçılık olaylarının üzerine gidiyor'' şeklinde konuştu.

Iğdır'ın cadde ve sokaklarını kamera sistemi ile donatmak için kolları sıvadıklarını belirten Vali Karahisarlı, konuşmasını şöyle sürdürdü; " Iğdır küçük ildir. Ancak geçmişten ders alınarak kamera sistemi şarttır. Biz geçen yıl bunun içir bir miktar para ayarladık. Ancak yeterli olmadı. O para duruyor. Bu yılda geri kalan kısmını ayarlayıp kamera sistemi ile suç işleyen ve suç işlemeye teşebbüs eden failleri kısa sürede tespit edilmesine katkı sağlayacağız. Ben kendimi şanslı addediyorum. Gerek Jandarma Komutanım olsun, gerek İl Emniyet Müdürüm olsun, çok başarılı görev yapıyorlar. Her ikisine da takdirname verdim. Jandarma ve polis bölgesinde yıl içinde meydana gelen olaylarlar ise şöyle; Jandarma bölgesinde yıl içinde 8 terör olayı, kavga 189, hırsızlık 24, topluma karşı işlenen suçlarda 53, millete ve devlete karşı işlenen suçlarda 24, kabahatler kanunu ihlal 47, takibi gereken olaylar 106, trafik suçu 37, kaçakçılık 111, göçmen kaçakçılığı 91 olay meydana geldi.

Polis bölgesinde ise terör 10, Kaçakçılık 206, asayiş bin 330, trafik 553 olay. Yıl içinde bin 603 sürücü belgesi düzenlendi, bin 918 aracın tescil işlemi yapıldı, toplam 5 bin 139 adet çeşitli cinslerde pasaport verildi, eğitim şube müdürlüğünde birçok personele eğitim ve kurslar verildi, Çocuk Şube Müdürlüğünün çalışmaları neticesinde birçok yoksul çocuk özel imkanlarla getirtilen giyecek malzemeleri dağıtıldı, Dilucu Sınır Kapısından yıl içinde 328081 kişi yurda giriş yaptı 323527 kişi yurdumuzdan çıkış yaptı.”

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 15:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?