20
Mayıs
2024
Pazertesi
TUZLUCA - IĞDIR
Belediye Sayfaları

Validen cehalet uyarısı

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde incelemelerde bulunan Vali Saim Saffet Karahisarlı, Türkiye'de fakirlik olmadığını cehaletin bulunduğunu söyledi.

12 Nisan 2007


Sabah erken saatlarde Vali Yardımcısı Gökhan Gürbüzerol başkanlığında toplanan il müdürleri Karakoyunlu ilçesine gitti. Öğlenden sonra da Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, ilçeye giderek, kurum amirleri ve köy muhtarlarıyla bir toplantı yaptı.


Karakoyunlu Kaymakamı Ferhat Özen ve Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, Vali Karahisarlı ve ekibini ilçede görmekten memnuniyet duyduklarını belirttiler.
Karahisarlı, daire müdürlerine söz vererek ilçeyle ilgili sorunları anlatmalarını istedi. Sağlık Müdürü Ahmet Oflas, geçen yıllara rağmen, bu yıl kurumunun tertip düzeninin daha düzgün olduğunu, personel sıkıntısı olmadığını, ancak tıbbı malzeme eksikliğini bulunduğunu ifade etti. Toplam 4 köyün sağlık evinde tadilat yapılması gerektiğini dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Oflas, 2 ay içinde bu sorunu da çözeceklerini belirtti.


Vali Karahisarlı'da köylerin ismini tek tek not ederek iki ay sonra bu köyleri denetleyeceğini söyledi. Karahisarlı, kamu çalışanlarının mutlaka hizmet içi eğitimden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, vatandaşa davranışların önemli olduğuna dikkat çekti. Eğitim- öğretime çok önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Bekirharlı, köyünden okula gitmeyen çocukların daha önce tespit edildiğini, bu çocukların durumu hakkında bilgi istemesi üzerine Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, öğrencilerin kısa bir süre Karakoyunlu Pansiyonlu Yatılı Bölge Okulu'na geldiğini daha sonra aileleri tarafından alınarak köylerine götürüldüğünü söyledi. Vali Karahisarlı, :" Ben anlamam, bu çocukların mutlaka okula getireceksiniz. Ne yapıp yapıp aileleri ikna edeceksiniz. Tarlayı veriyorsun eline adam ekip biçmesini bilmiyor. Bu ülkede fakirlik yoktur. Cehalet var.
Biz vatandaş olarak devlet bize doktor, mühendis göndersin diyoruz. Kim olacak doktor, mühendis. O çocuklar gidip okuyup gelip vatandaşlara hizmet edecekler. Bizim bu ülkeye borcumuz var. Borcumuzu çalışarak, bilgili olarak ödemek durumundayız. Elimize silah alarak bir yere varamayız"dedi.


Tarım Müdürü Cihan Akbaş'da Kanola ekimiyle ilgili bilgi verdi. Bazı vatandaşların Kanola ektikleri için mağdur olduklarını söylemesi üzerine Tarım İl Müdürü Akbaş, ekimin geçen yıl geç olduğunu, zamanında ekim yapılması durumunda Kanola'nın Iğdır için vazgeçilmez bir ürün olacağını söyledi. Vatandaşların şap ve brucella aşısı yaptırmaktan çekindiklerini söyleyen Tarım İl Müdürü Akbaş, hayvanlarını aşılatmayanlara ceza kesildiğini belirterek vatandaşların sıkıntıya girebileceklerini anlattı.


Son olarak Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı,:"Çevredeki ülkeler Ermenistan ve Nahçıvan'dan biz çok ilerideyiz. Onlara bakıyorsun her taraf seralarla dolu. Her türlü meyve yetiştiriyorlar. Çok fazla elma, üzüm yetiştiriyorlar. Biz neden yetiştirmeyelim. Bakın AB'ne sera için müracaat ederseniz, hibe para veriyorlar. Burada seracılık yaparsınız. Seracılık yaygınlaşırsa iyi para kazanacağız muhakkaktır"diye konuştu.
Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, daha sonra Karakoyunlu ilköğretim okulunda bir süre incelemelerde bulunarak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güven Bağcı ve Okul Müdürü Abbas Toktamışlı'dan sorunlar hakkında bilgi aldı. Okul kısıntısı olan ilçeye yeni bir okul yapmanın planlarının yapılacağını belirten Karahisarlı, daha sonra Gürgüre su kaynağına giderek burada yapılması düşünülen mesire yerini hakkında bilgiler aldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 14:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?