24
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Kars Stadı temizlendi

Türkiye 3. Futbol Ligi'nde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle iki haftadır maçları ertenen Karsspor'un yarın Nusaybinspor'la oynayacağı maç öncesi stattaki karlar belediyeye ait kepçe ve greyderle temizlendi.

Karssporlu futbolcuların bir yandan da antrenman yaptıkları sahadaki kar temizliği çalışmalarında iki futbol topu da kepçenin altında kalarak ezildi.

İki haftadır olumsuz hava şartları nedeniyle bir türlü sahaya çıkamayan Karsspor için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kars Belediyesi harekete geçti.

Yaklaşık 50 santimetre karla kaplanan şehir stadyumunda hummalı bir kar temizleme çalışması yapıldı. Bayrak direklerinin bile yarıya kadar kara gömüldüğü statta kepçe ve greyderler boy gösterdi.

Sabahın erken saatinde başlayan kar temizliğinde ilk önce sahanın bir kısmı kardan arındırıldı ve Karssporlu futbolcular antrenörleri nezaretinde antrenmana çıkmanın keyfini çıkardılar.

Bir yanda antrenman yapılırken diğer yanda da kar temizliği devam etti. Saatler süren çalışmalarda 8 kamyon çok sayıda sefer yaparak stattaki karları ancak temizleyebildi.

Saha içerisindeki karı sürükleyen greyderin çalışması sırasında iki futbol topu da aracın altında ezildi. Ezilen topları greyderin altından alan futbolcular antrenmanlarına devam ettiler.

Kar temizleme çalışmalarını yerinde izleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat iki hafta üst üste maçların hava muhalefeti nedeniyle ertelendiğini belirterek, "Hafta sonu Karsspor'un maçı var. O maç için belediyemize ait araçlarla sahayı temizliyoruz. Memleketin doğa şartları bu ve doğanın önüne geçemiyorsunuz. İmkanlarımızı bu şekilde değerlendirip kullanmak zorundayız. Başka seçenek ve alternatifimiz yok. İlimizin iklim şartları da ortada" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 12:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?