2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Bayram Tanrıverdi


Karslı işadamı Bayram Tanrıverdi tarafından babası Aydın Tanrıverdi adına yaptırılan 8 derslikli ilköğretim okulu, törenle eğitim ve öğretime başladı.

Halitpaşa Mahallesi’nde bugün farklı bir heyecan vardı. 265 milyar liraya malolan okulun açılış töreninde konuşan hayırsever işadamı Bayram Tanrıverdi, Karslı işadamlarına çağrıda bulunarak, doğdukları kente yatırım yapmalarını istedi. Böyle hayırlı yatırımların kendisini son derece mutlu ettiğini vurgulayan Tanrıverdi, kendisini yatırım için yönlendirenlere de teşekkür etti.

Vali Nevzat Turhan da, yaptığı konuşmasında, devletin Kars’a özel bir bakışı olduğunu, bu nedenle de yapılacak yatırımlarda kolaylık sağlandığını söyledi. Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Erdağı ise, Bayram Tanrıverdi tarafından yaptırılan ilköğretim okulunun diğer işadamlarına da örnek olması gerektiğini belirterek, Milli Eğitim’in önemli ve öncelikli amacının, gençleri ileri sanayi toplumu ve uygarlığın seviyesine getirerek, iş hayatının gerektirdiği yeterli bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından işadamı Bayram Tanrıverdi’ye plaket verildi, ardından da Kafkas Halk Oyunları ekipleri gösteri sundu. Açılış sonrası sınıfları gezen Bayram Tanrıverdi, 6 aylık torununu kucağına alarak "Umarım sen de dedene bir kıyak yaparsın" dedi.

Aydın Tanrıverdi İlköğretim Okulu’nun açılışına; Vali Nevzat Turhan, ANAP Kars Milletvekili İlhan Aküzüm, ANAP İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Erdağı ile vatandaşlar katıldı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar